KFC Muizen


1 - 5

KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


03-12-2017
Uur: 14:30
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
535 keer gelezen


Als nieuwe leider de 2e ronde in.

Deze 16e speeldag, bleek achteraf toch iets speciaals te worden.

We kregen vandaag de laatste wedstrijd van de 1e ronde gepresenteerd, Wintam mocht niets laten liggen op het veld van KFC Muizen.

Medeleider SC Mechelen, kreeg dezelfde opdracht toe gewezen op het veld van Elzestraat, en de nr. 3 Rumst, kreeg de nr.4 Kontich B op bezoek.

Wie puntenverlies leed, moest plaatsen inleveren.

De wedstrijd begon nochtans mooi voor de Kl. Brabanders, want na 3 min. spelen stond er al 0-1 op het bord, dankzij een kopbaldoelpunt van Moustafha.

We kregen dan heen en weer voetbal, met op het kwartier een mooi schot tussen de palen van Claes, keeper Maes van Wintam pakte vlekkeloos.

Op het halfuur, kwam Wintam dan weer in stelling, via een 1-2 met Bilal, plaatste Dehertogh mooi de bal naast doelman Van Eyken, en de 0-2 was op basis van het spel, toch verdiend.

Terwijl meerdere mee gereisde supporters al droomde van een deze ruststand, maakte Van Den Weghe net voor af fluiten en nog rap 1-2 van.

Met een dubbel gevoel, dacht iedereen al, aan dezelfde senario van de vorige weken, de voorsprong prijs geven.

Maar dat was zonder Bilal gerekend, want in de 55e en 60e min. kregen we een mooi staaltje voetbal te zien, wat een streling was voor het oog, telkens probeert hij de defensie van de tegenstrever uit verband te spelen, wat hem nog lukt ook, en bijgevolg zo de lieveling is van de vele supporters 1-4, met nog een klein half uurtje te gaan.

In de 75e min, kwam eindelijk Muizen nog eens aan de bak, een inswinger van Infeliz, mooi geplaatst op het hoofd van Caluwe, maar deze kopte onbegrijpelijk naast, zo kan je natuurlijk nooit een wedstrijd winnen.

Wintam sprokkelde in die laatste 10 min. nog helemaal wat kansen bijeen, eerst trof de ingekomen Septfontaine nog de deklat, vervolgens kreeg het nog een vrijschop toegewezen, met Van Praet, die met een mooi gekrulde bal, de muur omzeilde, en de eindcijfers op 1-5 bracht.

De overwinning was niet alleen verdiend, het bracht ook aan het licht dat medeleider Mechelen punten liet liggen op het veld van Elzestraat.

Vreugde alom bij Groen-wit, want die uitslag licht aan de basis, dat het nu alleen leider is, met op 1 punt gevolgd door Rumst, dat Kontich B versloeg met 1-0, Mechelen krijgt een flinke deun, en zakt naar plaats 3.

A.s. zondag beginnen we aan de 2e ronde, Wintam telt nu 39 punten, fraaie cijfers, maar het zal ook ongetwijfeld de druk verhogen op die positie.

Het krijgt Blaasveld op bezoek, staat net halverwege de stand, en lijkt een mooie affiche te worden, want als nieuwe leider, een thuiswedstrijd spelen, is altijd sensatie. (R.H.)