KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


6 - 2

FC Blaasveld


10-12-2017
Uur: 14:30
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
352 keer gelezen


Wintamse kanonnen blijven op scherp staan

We kregen vandaag de eerste uitgestelde wedstrijd van de reguliere competitie.

De tegenstrever van vandaag was niemand minder dan Blaasveld.

Een ploeg die in het verleden wat onregelmatig presteerde, maar toch zijn 2 laatste wedstrijden had gewonnen.

Bij Wintam staat het zelfvertrouwen na de 9 op 9, op een hoog niveau, en wilde men de overige wedstrijden zonder kleerscheuren afwerken.

Groen-wit heeft zijn kanonnen blijkelijk op scherp gezet, want het scoorde in zijn laatste 3 wedstrijden maar liefst 12 keer, kregen we terug een doelpuntenreeks, of kon Blaasveld wat roet in het eten gooien.

Het mooie voetbalweer sierde echter wel de wedstrijd, en begon alleszins vrij spannend aan beide zijde.

Zeker in het openingskwartier, waren beide ploegen aan zet, met na 2 min. al Wintam, Septfontaine alleen op doelman Blyweert af, deze kwam iets te laat uit zijn doel, mooi lopballetje dan maar, doch de keeper kon de bal nog net overtikken.

Enkele min. later was het bijna prijs aan de overkant, met Van Den Broeck van Blaasveld aan het kanon, mooi schot tussen de palen, doch de keeper van Wintam, stond op de goeie plaats, en maakte met een miraculeuze safe het schot onschadelijk.

En het spel bleef maar op en af gaan, voor beide teams, doch de thuisploeg mocht al juichen na 8 min. spelen.

Septfontaine kreeg een mooie lage bal toe geschoven op rechts, bal achter het steunbeen, en de bal rolde mooi in het lege doel 1-0.

Kort daarna kwam Blaasveld nog eens in stelling, Van Den Broeck werd bediend vanop rechts, kreeg de bal mooi onder controle,  een mooi gekruist schot, was het antwoord, maar pech, de bal ging net voorlangs.

Tot dan toe, voetbalde Blaasveld keurig mee, maar de ploeg van coach Rottiers, had pech, want met nog maar 12 min gespeeld, was er een geharrewar aan het doel, Van Doorslaer van Wintam, was er als de kippen bij, en de 2-0 lag in het mandje.

Bij Blaasveld gingen ondanks deze achterstand de kopjes NIET naar beneden, rond het kwartier, plaatste Potoms vanop links, een mooie inswinger, wel wat Blaasveld spelers in die zone van de waarheid, doch allemaal een been te kort, en weg was de kans.

Nog geen minuut later was het dan wel raak voor Wintam, Septfontaine mocht ingooien op rechts, verre worp trouwens, doelman Blyweert, loste de bal een beetje ongelukkig, Bilal goed gevolgd, maakte er 3-0 van, wel een doelpunt op kousenvoeten, maar hij is, en blijft een goalgetter.

En nog gaf Blaasveld geen krimp, want op het halfuur mocht het dan toch juichen, slecht uitverdedigt bij Wintam, Vekeman profiteerde daar deftig van, en plaatste de bal mooi naast doelman Maes, 3-1, en op dat moment verdiende blauw-wit wel en doelpuntje.

Maar het gejuich bij Blaasveld was maar van korte duur, want met nog een 5 tal min. te spelen bracht Rousseau, met een mooi kruisschot zijn ploeg op 4-1 en dat was dan ook de ruststand.

Zouden beide ploegen, de lijn doortrekken in de 2e periode, aan het mooie voetbalweer zou het zeker niet liggen.

Doch hadden we wel de indruk dat in die 1e helft, zowel Wintam als Blaasveld, een beetje naar hun 2e adem snakte.

Het sierlijke voetbal, was een beetje zoek geraakt, en moesten we wachten tot de 70e min. voor er iets deftig op touw werd gezet.

Van Doorslaer van Wintam kreeg een beetje met geluk de bal onder controle, plaatste een loeier van jawelste, en de 5-1 cijfers verschenen op het bord.

Met nog een klein kwartier te gaan, mocht Blaasveld, zijn doelpuntensaldo verdubbelen, mooie combinatie vanop het middenveld, Van Den Broek die trouwens een voorbeeldige wedstrijd speelde, maakte er nog met een vluchtschot 5-2 van.

Mooie eindcijfers, maar dat was zonder Jelle Van Praet gerekend, Wintam kreeg een hoekschop toe gewezen, Van Doorslaer achter de bal, mooie inswinger naar de 2e paal, en Van Praet legde met het hoofd, de eindcijfers vast 6-2.

Al bij al, mooie cijfers voor de thuisploeg, Blaasveld deed zijn uiterste best in de 1e helft, maar moest toch in de 2e periode de wet van de sterkste ondergaan.

Winam voetbalde een 12 op 12 bijeen, scoorde maar liefst 18 keer, en kreeg er maar 4 binnen.

Door het verlies vandaag van Rumst op Leest, is Wintam genaderd tot op 7 punten van de nieuwe leider Lippelo, die deed een gouden zaak met winst op Hombeek 0-1.

Zowel Rumst, Lippelo en Mechelen, hebben nog een zware kalender af te werken, want deze moeten nog onderling tegen mekaar.

Kan Wintam daarvan profiteren, laat ons hopen. ( R. H.)