KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


3 - 0

SV Aartselaar


14-01-2018
Uur: 14:30
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
543 keer gelezen


Eénrichtingsvoetbal uit het boekje.

De thuisploeg trok de lijn van de voorbije maanden voor de winterstop door.

Door het lang stil liggen, kon trainer De Hertogh met een gerust gemoed, aanspraak maken met bijna zijn sterkste opstelling, enkel Bart Van Doorslaer ontbrak op de spelerslijst door een lichte kwetsuur.

De tegenstander van vandaag Aartselaar B, een krachtige jonge ploeg, met veel talent voor de toekomst, de ploeg speelde vandaag met verschillende 17 en 18 jarige, die klaar gestoomd worden voor de A ploeg in 3e Prov.

Dat deze ploeg echter nog veel ervaring miste, was al vrij duidelijk in de eerste helft, het kreeg echter geen poot aan de grond, waardoor Wintam continu druk zette op die defensie van de bezoekers, slechts éénmaal was Aartselaar er wel heel dicht bij, toen Baets alleen voor doelman Maes kwam te staan, maar deze kon het lichte schot nog net onschadelijk maken.

Voor de rest was het éénrichtingsvoetbal, met als uitblinker de jonge doelman van Aartselaar Van Den Bussche, slechts 17 jaar, en een talent in wording.

Hoe Bilal, Van Praet, De Hertogh van Wintam ook hun best deden, om toch met een gerust gemoed op voorsprong te komen voor de rust, telkens stond daar een verbluffende doelman tussen de palen.

Toch moest Wintam wachten tot de 43e min. toen Bilal een mooi schot op doel plaatste, de doelman kon de bal nog net weg toetsen, maar een goed gevolgde Jelle Van Praet, schoof de bal mooi in het mandje 1-0,  bij Wintam, een zucht van opluchting die wel kon tellen.

De 2e ronde bracht echter niet veel verandering in het spelbeeld, ondanks de 1-0 achterstand, werd Aartselaar nog op gezweept door hun coach, die toch graag met een puntje huiswaarts wilde keren.

De werkelijkheid lag natuurlijk anders, met maar amper 2 min. gespeeld was het bijna wederom prijs, Bilal mooie voorzet naar Van Praet, voetje ertegen, doch de paal bracht redding deze keer.

Met nog een kwartier te spelen, toch wat animo op het veld. Een mislukt schot van Van Bulck, hoog en ver van het doel, bracht doelman Van Den Bussche in een moeilijke situatie, hij kon de bal nog net wegduwen, maar kwam tegelijk in aanraking met de paal, waardoor hij zich ernstig bezeerde, toch even wat paniek bij de bezoekers, maar uit eindelijk, kon hij toch de wedstrijd verder zetten.

Wintam bleef er in geloven, ondanks de 1-0 voorsprong, uiteindelijk kregen de supporters nog 2 mooie doelpunten te zien.

Rond de 77e min. mocht De Smedt alleen doorgaan vanop links, drong zich tot in de 16 meter, maar werd foutief gestuit door Wouters, de bal op de stip en Serrien werkte zijn 5e strafschop van het seizoen vlekkeloos af 2-0.

Het is natuurlijk telkens mooi voor een ploeg, als je de nul kunt houden, en daar dacht Septfontaine ook zo over, want met nog een kleine 5 min. te spelen maakte de man er mooi 3-0 van, door een prachtig schot vanop zeker 25 meter.

Een uitslag waar iedereen mee kon leven, Wintam bracht zichzelf nooit in gevaar, en het controleerde de wedstrijd op een rustige manier.

Spelers, trainer, bestuur, supporters tevreden, wat moet een mens nog meer hebben.

Achteraf nog meer blijde gezichten bij Wintam.

De nr. 2 SC Mechelen, verliest 2 kostbare punten thuis tegen Blaasveld, en Kontich B, ook een grote kanshebber voor de tittel, laat 3 punten liggen op eigen veld tegen Hombeek.

Volgende zondag komt het zwarte beest naar Wintam, namelijk St.Amands, het is de enige ploeg die Wintam heeft kunnen verslaan in de heenronde met 3-1.

Hopelijk kunnen we deze cijfers ook behouden, maar dan wel in het voordeel van Groen – Wit.

Wintam staat nu mooi 2e ,  op 2 punten van leider Rumst, MAAR met 1 wedstrijd minder gespeeld.