KSC Mechelen


3 - 2

KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


11-02-2018
Uur: 15:00
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
531 keer gelezen


Wintamse motor blijft sputteren.

Na de 0 op 6 had Wintam wel iets goed te maken, maar de tegenstander van vandaag was ook niet van de minste.

Groen-wit vertrok met een licht gevoel van onzekerheid, en was te gast op het veld van SC. Mechelen, de huidige nr.4, stond op 1 punt, met wel een wedstrijd minder gespeeld.

Spanning alom in het kamp van de bezoekers, die bij verlies zeker uit de top 3 zou belanden, en dat wilde coach De Hertogh ten zeerste voorkomen.

Toch nog even meegeven dat bij Wintam, 3 basisspelers ontbraken, Ilias en Van Bulck waren geschorst, De Smet daarentegen ging de sneeuwpret opzoeken.

Toch was het de thuisploeg al erg gevaarlijk in de aanvangsfase, want na 7 min. spelen stond de 1-0 al op het bord, dankzij een mooi afstandsschot van Cop Timothy, waarop doelman Maes geen schijn van kans had.

De wedstrijd ging vervolgens over en weer, maar daarbij viel wel op, dat de thuisploeg wel meer aanvalswerk aan de dag legde, dan Wintam.

Toch probeerde Wintam af en toe wel eens te prikken, en werd daarvoor beloond ook in de 25e min. toen Bilal gans de Mechelse verdediging uit verband speelde, en de bal mooi tegen de netten duwde, de aansluitingstreffer was een feit 1-1.

De thuisploeg liet de moed zeker niet zakken, want met nog een goeie 5 min. te spelen, kreeg Moustafha van Wintam de bal slecht onder controle, de maker van het 1e doelpunt Cop Timothy, maakte daar degelijk gebruik van, en scoorde meteen zijn 2e doelpunt van de dag. Ruststand 2-1

Er was nog helemaal niets verloren, en Wintam kwam meer en meer in het spel, maar met een thuis fluitende scheidsrechter is het moeilijk, bij de minste aanraking floot de heer Van Goubergen, telkens in het voordeel van de thuisploeg, veel geroep en getier bij de supporters, maar de man deed of zijn neus bloede.

De confrontatie tussen de nummers 3 en 4, viel uiteindelijk in zijn plooi, rond de 75e min, toen Geerts van Mechelen een mooie aanval op touw zette,  vrij mocht schieten, en de 3-1 was een feit.

Toch gaf Wintam zich nog niet gewonnen, want met een 5 tal min. te gaan, werd Bilal foutief gestopt net buiten de 16 m, Van Doorslaer achter de bal, mooi inswinger, en Wuyts van Mechelen, kopte in eigen doel 3-2.

In de laatste minuten kregen spelers, en supporters nog een hevige hagelbui over het hoofd, maar de eindcijfers lagen toen al vast.

Met deze overwinning springt SC.Mechelen over Wintam naar de 3e plaats, Wintam staat nu op een 4e plaats, maar moet opletten, want Leest United komt stilletjes aan in het vizier met 42 punten, Wintam heeft er nu 45.

Met een 0 op 9, hopen de Kl. Brabanders het zondag te kunnen recht trekken thuis tegen Heffen, de huidige nr. 12. (R.H.)