KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


3 - 2

SK Heffen


18-02-2018
Uur: 15:00
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
893 keer gelezen


Spanning tot de 90e minuut.

Wintam behaalde in de afgelopen 1e periode, t.e.m. 21 januari een 27 op 30, ongeziene cijfers, maar vervolgens kreeg het een mokerslag met een 0 op 9, onverklaarbare cijfers waar niemand een antwoord kon op geven.

Toch is de tittelstrijd nog niet verloren, maar dan moet het tij wel vlug keren, aangezien en nog zware wedstrijden op het programma staan, naar Kontich, en Rumst.

Vandaag was SK.Heffen aan de beurt, zij behaalde de voorbije 3 weken een 7 op 9, en zou misschien op deze 22e speeldag wel eens voor de verassing kunnen zorgen.

We onderstrepen, dat bij Wintam, Septfontaine en Cleymans geschorst waren, Moustafha was dan weer geblesseerd.

Nochtans beleefde de thuisploeg wel een droomstart, want na 8 min. spelen stond er al 1-0 op het scorebord, toen Sam Van Praet, mee gekomen uit zijn verdediging, keeper Haiverlain van Heffen schaakmat zette, en zo zijn ploeg op voorsprong bracht.

Aansluitend kende Vandendriessche van Wintam dan weer geen geluk, hij wandelde doorheen de bezoekende verdediging recht op doel af, maar stootte op een alerte doelman van Heffen.

In de 20e min. was het aan de overkant dan bijna prijs, toen De Hondt van Heffen, een mooi inswinger plaatste, waar doelman Maes perfect op reageerde.

Trouwens speelde de doelman van Wintam, een belangrijke rol in het verloop van de wedstrijd, waar hij zijn kunnen toonde.

Toch moest hij zich gewonnen geven in de 23e min. toen Bouwmeester van Heffen, een perfecte trap gaf richting doel, waar keeper Maes deze keer, toch moest naast grijpen 1-1 midden de 1e periode.

Naarmate de wedstrijd zijn verloop kende, kwamen de bezoekers meer aandringen, en werd de Wintamse verdediging fel onder druk gezet.

Doch in voetbal is alles mogelijk, zo kreeg Heffen nog 2 doelpunten te slikken, in deze 1e helft, eerst kon Van Praet nog scoren, na een voorzet van Van Bulck 2-1.

Vervolgens haalde Bilal nog eens zijn voetbalkwaliteiten boven, en bracht zo de stand met nog 5 min. te spelen op 3-1, wat ook de ruststand was.

Bij de aanvang van de 2e helft dacht iedereen dat Wintam de wedstrijd naar zich toe kon trekken, dat was ook zo tot de 65e min.

Want dan kwam Heffen weer in volle actie, met Mertens die een vrijschop mocht nemen, plaatste de bal mooi in de hoek, maar de paal bracht redding voor Wintam.

De bezoekers geloofde nog in hun kansen, en coach Deckers stuurde zijn mannen verder naar voor, wat al meteen sukses opleverde.

Met nog een kwartier te gaan, kreeg het wederom een mooie schietkans via Van Velthoven, die de bal mooi in de winkelhaak duwde, maar doelman Maes van Wintam, behoede zijn ploeg van een 2e tegendoelpunt.

Toch kwam Heffen nog langszij, wel in de 89e min. toen Braet van Wintam, Van Velthoven foutief stopte in de rechthoek, strafschop genomen door Pelsmaekers, doelman Maes koos wel de goeie hoek, kon de bal nog raken, maar deze belande  in het lege doel 3-2 met nog 1 min. te spelen.

Toch werd het nog heet voor het doel van Wintam, bij Heffen alles naar voor, maar een minuutje later floot scheidsrechter Mertens de wedstrijd af.

Spijtig voor Heffen, die er blijven zijn in geloven, om nog een puntje mee te grazen, voor Wintam was deze zege, wel broodnodig, maar de manier waarop, doet wenkbrauwen fronzen, naar de wedstrijd van zondag toe.

Dan heeft Wintam een loodzware verplaatsing voor te boeg op het veld van Kontich B, staan momenteel toch op een mooie 6e plaats, en als het een troost mag zijn, heeft in zijn laatste 5 wedstrijden maar 1 punt behaald.

Laat ons hopen voor Wintam, dat Kontich in een mindere goeie periode zit, want het was menige supporters toch opgevallen, dat deze ploeg een zeer sterke 1e ronde heeft gespeeld, en zeker een kanshebber was voor de tittel.

Afspraak zondag om 15.00 uur. (R.H.)