K. Rumst SK


2 - 1

KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


11-03-2018
Uur: 15:00
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
508 keer gelezen


Wintam kan zich niet herpakken tegen de leider.

Afgelopen zondag wisten zowel Wintam als Rumst, de 3 punten voor zichzelf te houden.

Rumst zit met zijn 15 op 15 op rozen, Wintam is op achtervolging aan gewezen, maar speelde toch een behoorlijke partij, tegen een sterk Leest.

In de heenronde was Wintam net iets sterker, en behaalde destijds een nipte 2-1 thuiswinst.

Momenteel staat Rumst aan de leiding, de vraag was, kon Wintam de schade beperken, of moest het uiteindelijk de wet van de sterkste ondergaan, dat zou pas duidelijk zijn rond 16.45 uur.

In het openingskwartier, was het voor beide ploegen nog wat aftasten, Rumst speelde in zijn gewone opstelling, bij Wintam zag het er net iets anders uit, laatste man was nu Jelle Van Praet, en Bilal stond in de vuur linie.

Het eerste gevaarlijk schot noteerde we rond de10e min. toen Bilal van Wintam net naast knalde, enkele ogenblikken later was Van Doorslaer dan weer gevaarlijk, met een schot op doel, maar keeper Somers van Rumst plukte de bal mooi weg van het doel.

Wintam wilde wel voetballen, maar wat slordigheden achterin, waren de aanleiding van het openingsdoelpunt van de thuisploeg.

Rond de 20e min. was het dan zover, Soares Mario van Rumst rende alleen op doelman Maes af, deze kwam iets te laat uit zijn doel, en stopte foutief in de rechthoek, bal op de stip, en Buysen maakte er 1-0 van.

Op basis van de 1e helft waren deze cijfers wel verdiend.

Na de koffie kregen we wel wat meer aanvallend voetbal te zien van groen-wit, doch het doelpunt viel weer aan de overkant, toen Soares de bal in de volley mocht aannemen, en doelman Maes geen schijn van kans liet, 2-0.

Trouwens diezelfde Soares, kwam later nog enkel malen in het spelbeeld voor, maar scoren bleef uit, deze man is zeker een meerwaarde voor de leider.

In het slotkwartier kreeg Wintam dan de partij dan weer meer onder controle, wat de aanleiding was van een mooi doelpunt via Van Doorslaer, 2-1

Ook Vandendriessche van Wintam, kreeg nog enkele mooie kansen, maar kwam telkens iets te kort om te kunnen scoren.

Rumst blijft op zijn elan doorgaan, en is goed op weg om de strijd om de tittel verder te zetten.

Voor de Kl.Brabanders was het mooi geweest, iets te kunnen gaan rapen bij de leider, maar dan moet er wel beter gevoetbald worden.

Zondag kan het zich herpakken in de streekderby tegen Hingene, want de nr.5 Leest is weer genaderd tot op 3 punten. (R. H. )