KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


6 - 2

KVK Hingene


18-03-2018
Uur: 15:00
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
641 keer gelezen


Wintam kan weer scoren.

Wintam heeft in zijn laatste wedstrijden, zijn rechtstreekse concurenten, Mechelen – Lippelo en Rumst, niet uit hun lood kunnen slagen.

Bij geen enkele partij heeft groen-wit het verschil kunnen maken.

De streekderby van vandaag tegen het voorlaatste Hingene, is dan weer een wedstrijd, dat op papier gezien, haalbaar moet zijn, wil het blijven aanklampen bij die top 4.

Het barkoude weer onthield de supporters van beide ploegen niet, hun elftal te komen aanmoedigen.

Hingene speelde in zijn voltallige opstelling, bij Wintam ontbraken toch enkele basisspelers, Van Bulck is nog steeds gekwetst, Van Doorslaer moest dan weer aan de kant blijven wegens 3 gele kaarten, maar Moustafha kwam dan weer terug uit blessure.

De thuisploeg nam een droomstart dankzij Moustafha die via een doorkop doelpunt, de 1-0 op het bord bracht, met nog maar liefst 3 min gespeeld.

Beide ploegen bleken erg aanvallend te zijn ingesteld, met langs beide zijden wat kansen, die telkens werden ontkracht door hun doelmannen.

Doch was Hingene er heel dichtbij, toen De Landtsheer een gericht schot plaatste, maar de bal ging net voorlangs.

Halfweg de 1e periode kwam Hingene wederom sterk opzetten, en mocht Carlier mooi de gelijkmaker binnen trappen 1-1 en we kregen terug een wedstrijd.

Het laatste kwartier nam Wintam dan wel de bovenhand, eerst met een fout van Sas Pieter-Jan op Vandendriessche in de rechthoek, bal op de stip, en Jelle van Praet trapte hem feilloos binnen 2-1.

Met nog enkele minuten te spelen, kreeg Septfontaine van Wintam de bal toe geschoven vanop het middenlijn, mocht vrijwel doorgaan, dribbelde nog enkele verdedigers van Hingene, maar de man in vorm, bracht zo de 3-1 op het bord, en dat was ook de ruststand.

De 2e periode begon zoals in de 1e helft, met een vroeg doelpunt van Joos, Hingene terug even langszij, en 3-2.

Even zag het er uit dat Hingene zich zou herpakken, maar in de 50e min, was die droom alweer voorbij, Wintam kreeg een corner toegewezen op links, zoals gewoonlijk De Smet achter de bal, mooie inswinger naar de 2e paal, waar de net ingekomen Serrien met de kop, doelman Kerremans geen schijn van kans liet 4-2.

Toch was het nog even warm voor de kooi van Wintam, toen De Landsheer alleen op doelman Maes afging, deze kwam iets te laat uit, waardoor de bal richting doel rolde, maar de goed gevolgde Niels Braet van Wintam, kon deze nog net wegwerken van de doellijn.

Vanaf dan kon Hingene geen vuist meer maken, en kon Wintam nog 2x scoren.

Eerst waarin Bilal zichzelf kon vrijspelen, en de bal mooi in de linker benedenhoek schoot 5-2.

Mooie eindcijfers, maar dat was zonder Septfontaine gerekend, die via een rommelige fase achteraan bij Hingene, zijn glansrol nog meer in de verf zette, en zo zijn 2e doelpunt van deze namiddag kon scoren 6-2.

Mooie uitslag voor Wintam, teleurstellende cijfers voor Hingene.

Leider Rumst, en Wintam zijn de 2e best scorende ploegen met 77 doelpunten, SC Mechelen blijft eer en meester met 92 treffers.

Volgende zondag staat er wederom een mooie verplaatsing voor de boeg, en dat op het veld van Hombeek, een ploeg die de laatste weken een 9 op 9 behaalde, en helemaal nog niet is afgeschreven voor die top 5.

Het was vandaag doelpuntenkermis voor Wintam, hopelijk kan het zijn koers verder zetten, en blijft het in running voor de top 2.

Leider Rumst heeft nu 10 punten voorsprong, er zijn nog 18 punten te verdienen, hopelijk laten Lippelo, en Mechelen nog enkele steekjes vallen, en zijn die 7 punten voorsprong, nog een haalbare kaart.

Hingene krijgt zondag SC Mechelen op bezoek, de huidige nr.3, kan Hingene daar wat punten sprokkelen, het zou voor Wintam mooi uitkomen. (R. H)