Katelijne B


1 - 2

KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


15-04-2018
Uur: 15:00
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
364 keer gelezen


Wintam heeft zijn eindronde op zak.

Wintam was deze middag te gast in het Mechelse, bij rode lantaarn Katelijne.

De ploeg van coach De Laet heeft het niet onder de markt de laatste 14 dagen, het moest namelijk 4 wedstrijden spelen, waaronder 2 in te halen.

Het kreeg afgelopen woensdag nog KSC Mechelen op bezoek, dat met 1-4 won, en staat a.s woensdag terug op het veld thuis tegen Kontich B.

Alle hens aan dek dus voor de Mechelaars, maar ook voor de jongens uit Kl. Brabant.

Winnen ze vandaag hun wedstrijd, dan zijn ze periodekampioen, en vervolgens spelen ze zeker de eindronde.

Mathematisch kan Wintam nog leider worden, met nog 3 wedstrijden te spelen, zijn er nog 9 punten te verdienen, groen-wit staat 7 punten achter de leiders Lippelo en Rumst, al is die kans wel heel klein.

Bij Katelijne één afwezige, namelijk Trap Julien die zich bij de opwarming blesseerde.

Bij Wintam, toch enige ongerustheid, want Septfontaine, en doelman Maes ontbraken aan de aftrap.

De inzet van vandaag was dus van cruciaal belang, al bleek er voor beide ploegen geen haast bij.

Het eerste doelgevaar noteerden we voor de thuisploeg, halfweg de 1e helft, dat nog een doelpunt opleverde ook, bij een goeie combinatie vocht Goossens zich door de slappe defensie van Wintam, en kon nog scoren ook 1-0, Wintam op achterstand aangewezen.

Blijkelijk had Wintam het begrepen, en zette toch wat meer druk vooraan, dat leidde in de 35e min, tot een mooie poging, Van Doorslaer met een mooie inswinger, Bilal met de kop, maar doelman De Laet kon de bal nog net overtikken.

Met nog een 5 tal minuutjes te spelen, kreeg Wintam een vrijschop toegewezen na een fout op Bilal.

Bal toch tot zo’n 20 meter van het doel, Van Doorslaer achter het kanon, en die bracht met een kanjer van een schot, de bordjes in evenwicht 1-1 en meteen ook rust.

In de 2e periode was voetbal ook ver te zoeken, mede door de zwakke leiding van scheidsrechter Verwimp, die er op bepaalde momenten, een echte soep van maakte, door onterechte beslissingen te nemen, dat uiteraard leidde tot frustraties, en rond de 25e min. was het dan zover.

Stoops van Katelijne maakte een duidelijke fout op Ilias, deze reageerde nogal frustreus met het vuistje, en rood was het antwoord van de scheidsrechter.

Het spelbeeld verwaterde met de minuut, Katelijne deed er alles aan om toch dat punt in eigen huis te houden, wat gepaard ging met soms vuile fouten.

Met nog een kwartier te gaan, kreeg Wintam dan wel even vleugels, een goede aanval op links werd gecounterd door Op De Beeck van Katelijne, Jelle Van Praet kreeg ongewild de bal voor de voet geschoven, en plaatste deze mooi in het mandje voorbij doelman De Laet, 1-2 en Wintam kon terug adem nemen.

En het was nog niet gedaan voor Wintam, want met nog zo’n 2 minuten te spelen kreeg ook Braet Niels zijn 2e gele kaart onder de neus geduwd, en mocht hij ook vervroegd gaan douchen.

Wintam met 9, en daar bleef het bij.

Daar Rumst, Lippelo en SC Mechelen, hun wedstrijden vandaag tot een goed einde hebben gebracht, staat er dus niet veel meer op het spel voor Wintam.

Aangezien die 3 ploegen nog een onderling duel hebben te verwerken, kan Wintam nog wel een plaatsje dichterbij komen, al heeft dit weinig belang voor de eindstand.

Met nog 2 wedstrijden te spelen, is er bovenaan nog niemand zeker van de eindzege, de nummers 1 en 2, Lippelo en Rumst spelen zondag tegen mekaar,  de nr. 3 SC Mechelen moet naar de nr.5 Leest, dat vandaag met 3-5 won op het veld van Hingene,  Wintam tenslotte is te gast op het veld van RB Elzestraat.

( R. H. )