RB Elzestraat


0 - 4

KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


22-04-2018
Uur: 15:00
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
523 keer gelezen


Wintam sluit laatste verplaatsing af in schoonheid.

We kregen vandaag de voorlaatste wedstrijd van de competitie, en daarvoor was Wintam te gast op het veld van RB Elzestraat.

De ploeg van coach Bosmans, speelde nochtans een aanzienlijke 1e periode, maar het spelbeeld zakte de laatste weken, en met een 0 op 12, staan de jongens net midden in het klassement.

Voor Wintam zit er spijtig genoeg geen tittel meer in, maar een top 3 plaats is zeker nog mogelijk, zeker omdat SC. Mechelen deze middag de boot inging op Leest met 5-1.

De wedstrijd begon nogal heftig voor de thuisploeg, toen Hallaoui al na 3 min. spelen een vrijschop mocht nemen, waarop doelman Van Ranst deftig moest uitpakken, om schade te voorkomen.

Het spelbeeld bleef op en af te gaan, toen bijna halfweg de 1e periode, Serrien de man met de lange inworpen zijn kunnen nog eens mocht tonen, Jelle Van Praet kopje er tegen, en de 0-1 was een feit, al ging daar doelman Haeck van Elzestraat daar toch wel in de fout.

Met nog een 10 tal min. te gaan, kreeg de thuisploeg dan weer de mogelijkheid om langszij te komen, toen Hallaoui alleen mocht oprukken op doelman Van Ranst, hij probeerde de bal met een lop de keeper te verschalken, maar deze kon nog juist met een sublieme reactie dit doelpunt vermijden.

Met een lichte voorsprong kon Wintam de rust ingaan, het kon mooi zijn, maar dat was zonder Bilal gerekend, deze kreeg een mooie assist voorgeschoteld van Van Bulck, en plaatste de bal in één tijd mooi voorbij doelman Haeck 0-2 en rust geblazen.

De 2e helft begon wel wat heftiger voor Elzestraat, de druk nam geleidelijk toe, maar in de afwerking lieten ze wel enige mooie kansen liggen.

Enkele minuten later was het alle hens aan dek voor de thuisploeg, Bilal wrong zich door de verdediging, geraakte zo in de rechthoek, waar hij foutief werd gestuit door Vergaelen, scheidsrechter Lenaers twijfelde niet strafschop, Serrien met de bal op de stip, en de 0-3 verscheen op het bord.

Met nog een kwartier te spelen, kregen beide ploegen nog kansen aan de lopende band.

Eerst Elzestraat waar Van Der Veken, zijn kunnen nog eens toonde, met een fraai afstandsschot, maar zonder gevolgen.

Dan Wintam weer in het verweer, toen Akakpo alleen op het doel mocht afgaan, maar hij besloot nipt naast.

De thuisploeg kon met wat geluk de eer redden, toen via een schermutseling de bal onderkant lat kwam, maar ook daar ging de bal niet achter de doellijn.

Met een 0-3 mocht Wintam best tevreden zijn, maar met nog een 4 tal minuten te spelen, dacht De Smedt er blijkelijk anders over, want hij bracht met een loeier vanop zo’n 20 meter, zijn ploeg op een 0-4 eindstand.

Van Der Veken van Mechelen, speelde zich nog net voor affluiten in de kijker, met een prachtig afstandschot, maar keeper Van Ranst, die vandaag overigens een puike wedstrijd speelde, hield de 0 op het bord.

En het wordt nog spannend komende zondag, met de laatste speeldag van de competitie.

Aangezien SC. Mechelen vandaag de mist inging op Leest, is Wintam tot op 1 punt genaderd, toeval of niet, maar Mechelen speelt zondag thuis tegen de nr. 2 Rumst.

Voor Wintam zit enkel de eindronde nog running, zij sluiten het seizoen af thuis tegen Heindonk. (R. H.)