HIH Turnhout


2 - 2

KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


06-05-2018
Uur: 15:00
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
417 keer gelezen


2e ronde op het nippertje verspeeld.

Na de nipte nederlaag van afgelopen donderdag, stond Wintam voor een moeilijke opdracht.

Beide ploegen hadden er zin in, en dat weerspiegelde zich in enkele mooie kansen.

Eerst loste Van Bulck van Wintam een loeier, maar scheerde net de paal, vervolgens kon Van Der Meren van Turnhout, enkele kansen versieren, maar ook hij stuitte op een goed attente doelman.

Rond het half uur had diezelfde Van Bulck, geen geluk, toen een kopbal op de lijn werd gered.

Wintam deed er alles aan om geen doelpunt te slikken, maar moest zich toch gewonnen geven, toen Van Der Meiren wegens onoplettendheid van de defensie achteraan, zich alleen doorzette richt doel, doelman Maes kwam wel iets te laat uit zijn doel, en de bal rolde mooi via de paal binnen 1-0, met nog een vijf tal minuutjes te spelen.

Wintam had dus nog 2 doelpunten op te halen, en deed er ook alles aan, om er nog iets spannends van te maken, en het leek bijna nog te lukken ook, want bij een toegewezen hoekschop, kopte Bilal mooi de bal voorbij doelman Snoeys 1-1, en we kregen terug wat spanning in de wedstrijd.

Turnhout op dat moment nog steeds geplaatst, begon te talmen en tijd te winnen, waarop scheidsrechter Stefanski het soms op de heupen kreeg.

Met nog een klein kwartier te gaan, zette Wintam alles op alles, en dat resulteerde nog in een fraai doelpunt, via een lange inworp van Serrien, Jelle van Praet op de goeie plek, en die kopte de bal feilloos binnen 1-2, op dat moment Wintam naar de volgende ronde.

In de 85e min. gebeurde dan toch het onvermijdelijke, Turnhout greep alle kansen die nog ter beschikking waren, het kreeg een corner toegewezen, de bal viel mooi in het pak voor het doel, doelman Maes van Wintam, greep wel naar de bal, maar loste hem, en dat was voor de pas ingekomen Van Doorn, het moment, voetje ertegen en de 2-2 stond op het bord.

Turnhout voetbalt verder, en gaat naar de volgende ronde.

Voor Wintam zit het seizoen erop, in die 1e periode tot half januari geloofde iedereen in de tittel, vanaf dan ging het bergaf met Wintam, het leed 3 opeenvolgende nederlagen, en mooie voetbal was daarna ver te zoeken.

Alle ogen zijn nu gericht op de nieuwe competitie, die start eind augustus.

(R.H.)