KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


3 - 2

Leest United


29-08-2018
Uur: 19:00
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
390 keer gelezen


Openingswedstrijd word triller.

Wintam heeft met tromgeroffel de competitie ingezet. Ook in voorbereiding van de Beker van Antwerpen heeft het laten zien, dat het klaar is om er dit jaar keihard tegenaan te gaan.

Wintam mocht de competitie starten op eigen terrein, en dit tegen de ook niet te onderschatte tittel kandidaat Leest United.

Leest startte met zijn voltallige opstelling, bij Wintam ontbraken nog enkele basisspelers.

De wedstrijd begon vrij impulsief aan beide kanten, zowel Wintam als Leest hadden de opdracht gekregen, om onmiddellijk alle registers open te trekken.

Rond het kwartier kwam Leest gevaarlijk opzetten, mooie doorsteekpas van Gonzales naar De Rooster die bal fraai tegen de netten duwde, 0-1 was een feit.

Midden de 1e helft liet Wintam dan weer wat fraais zien, een oprukkende Vandendriessche zette te aanval in op rechts, werd juist buiten de 16m foutief gestopt, vrijschop en specialist terzake Van Doorslaer zette de zaak recht, met een fraai schot in de linker benedenhoek, 1-1 en alles kon terug herbeginnen.

Met deze cijfers zijn we dan ook de rust in gegaan.

De aanvang van de 2e helft begon alleszins rooskleurig voor de thuisploeg, aanvallend werd er goed georganiseerd gevoetbald, met kansen voor De Smet, en Vandendriessche, maar telkens was de doelman, of een voet ertussen, de oorzaak dat er niet gescoord werd.

Ook Leest kreeg nog enkele goed uitgespeelde kansen, maar de goed keepende doelman van Wintam Maes, kon telkens onheil voorkomen.

Rond de 60e min. kreeg Wintam na enige felle aanvallen een hoekschop toegewezen, mooi gegeven door Vandendriessche, fraai binnen gekopt door de nieuwe aanwinst Verschueren, vorig nog spelende bij Ex. Puurs, 2-1 en Leest was op achtervolgen aangewezen.

En dat deed het ook, het kwam geregeld in de zone van de waarheid, maar telkens was de defensie van Wintam bij de pinken, om alle onheil te voorkomen.

Met nog een 10 min. te spelen, was het dan toch zover, een geharrewar voor het Wintamse doel, en de gelijkmaker was een feit 2-2.

Leest opgelucht met deze stand van zaken, maar de thuisploeg dacht er anders over, en was best NIET tevreden met deze cijfers.

Met nog een kleine 5 min. te spelen, plaatste Bilal een mooie voorzet naar Matthijs, deze werd helaas voor Leest foutief gestopt door Jacobs in de 16m, en zuiver strafschop.

Wie anders dan strafschopspecialist Serrien achter de bal, en die plaatse de bal mooi naast doelman Van Den Bogaert in het doel 3-2 met nog een goeie 3 à 4 minuten te spelen.

Bij Leest alle hens aan dek, met mankracht stuurde coach Van Barel, al zijn spelers nog naar voor, maar tevergeefs floot scheidrechter Omloop, de wedstrijd na 95 min af.

Een minimale zege, maar ruim verdiend, Wintam heeft er hard moeten voor knokken, maar hield de eerste 3 punten in eigen huis.

Zondag staat alweer een fel betwiste wedstrijd op de kalender, want dan trekt Wintam naar SK. Reet, een ploeg die ook op Hingene de 3 punten meenam naar huis. ( R. H.)