KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


5 - 2

SV Aartselaar B


09-09-2018
Uur: 15:00
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
263 keer gelezen


Wintam terug op koers.

Een moedig Wintam was uit op weerwraak, gelijkspel op Reet, verlies op Blaasveld, je zou voor minder.

Het was leuk om zien, dat Wintam van in het begin erin vloog, alsof hun leven ervan af ging.

Meer dan een kwartier, had de thuisploeg niet nodig om Aartselaar B, onder de knie te krijgen, en op achterstand te zetten.

Mooie aanval opgebouwd vanop links met Bart Van Doorslaer, inswinger en mooi op het hoofd geschilderd naar Jelle Van Praet die de stand opende 1- 0.

En, er volgden er nog, met Van Doorslaer in de picture, hij kreeg de bal mooi aangespeeld, dribbelde zich vrij, waarbij de defensie van Aartselaar volledig uit verband werd gespeeld, en vlamde de 2-0 mooi in de rechter benedenhoek, we waren amper 20 min. ver.

Aartselaar kwam dan weer enkele keren gevaarlijk opzetten, met Engo Imbula in de hoofdrol, een man waar de Wintamse defensie toch wat last mee had, maar uiteindelijk zijn dribbeltechniek lam kon leggen.

Op het halfuur kwamen de bezoekers dan toch eindelijk in stelling, dat een fraai doelpunt opleverde van Abrams, die met een mooie schot in de winkelhaak, zijn ploeg de aansluitingstreffer aanbood, en dat was dan ook de ruststand 2 – 1.

Na de koffie kregen we dan toch eindelijk een agressiever Wintam te zien, al moesten we toch tot de 65e min. wachten, Jelle Van Praet kon de defensie van Aartselaar mooi omzeilen, doelman Van Havere geklopt, maar Janssens kon nog net de bal op de lijn met de voet wegtikken.

Aan de overkant speelde de doelman van Wintam zich nog even in de kijker, een gericht afstandsschot van Van Den Brande, werd met een prachtsafe onschadelijk gemaakt, en kon zo een gelijkspel voorkomen.

Lang duurde het niet voor dat Wintam nog eens zwaar de kanonnen boven haalde, Matthijs kreeg een mooie assist aangespeeld, deze mocht alleen op doelman Van Havere doorgaan, maar plaatste de bal subliem in het doel 3 -1.

Wintam op dreef, en dat werd enkele min. later beloond, weer door Van Doorslaer die zo zijn 2e doelpunt kon scoren 4-1, met nog een kleine 15 min. te gaan.

In de 80e min. toch wat verbijstering in de defensie van Wintam, Aartselaar kreeg een vrijschop toegewezen net buiten de 16 m. na een fout op Hermans, de muur van Wintam uiteraard in de 16 m zone, Callens achter de bal, deze knalde de bal laag naar doel, Bilal die in de muur stond, raakte de bal onvrijwillig, maar scheidsrechter Callay verwees onmiddellijk naar de stip, Callens zelf maakte er dan tenslotte 4 – 2 van, en Bilal kreeg zo een 3e gele kaart aangesmeerd, dat hem belet niet te mogen spelen a.s. zondag.

En de eindcijfers lagen nog niet vast, want met nog een dikke 5 min. te spelen, vanuit de 2e lijn mooie aanval via Van Doorslaer, een 1 – 2 met Van Praet, die de 5-2 eindcijfers op het bord bracht.

Wintam heeft zijn zwakke prestaties van de vorige weken enigszins kunnen recht trekken, het speelde geen sublieme wedstrijd, maar deze overwinning kan alleen maar het vertrouwen aanwakkeren, want a.s. zondag wordt het verwacht op het veld van SK. Wilrijk, dat evenveel punten telt, en vandaag nog op Puursica, met force 2 - 10 cijfers ging winnen.

Wil Wintam terug bij de grote namen behoren, dan zal het zeker niets mogen laten liggen, en hopelijk de wedstrijd afsluiten met een 3 punter. (R. H.)