KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


4 - 2

KSK Wavria


07-10-2018
Uur: 15:00
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
273 keer gelezen


Wintam vlot voorbij ongeslagen leider Wavria.

Met een 11 op 21 trapte Wintam de 8e speeldag op gang, tegen leider Wavria.

De ploeg van trainer Verlinden mocht terugblikken op een flinke start, en was met zijn 19 op 21 nog steeds ongeslagen.

Aan Wintam om daar een mooi einde aan te maken, wilde het Wavria niet te ver laten uitlopen in het klassement.

Opmerkelijk vandaag was zeker de trainerswissel bij Wintam,  Bart Sabel nam de verantwoordelijkheid op zich, om alles in goeie banen te leiden, en dat bleek achteraf een goeie zet te zijn.

Nochtans was het Wavria dat het snelt aan de wedstrijd begon.

Na 5 min. spelen mocht de doelman van Wintam al in actie schieten na een mooi schot van Devaere.

Wavria had er blijkelijk zin in, want rond het kwartier kreeg Bouzerda Amin, een reuzekans aan de voet, hij ging recht op doelman Maes af, maar die was attent, hij kwam net op tijd uit zijn doel, en kon de bal in hoekschop duwen.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Wintam meer in de wedstrijd, rond het halfuur kreeg Vandendriessche de kans om de stand te openen, maar zijn schot miste het doel.

Aan de overkant kende Wintam dan weer geluk, want 5 min. later trof Van Dyck van Wavria de paal.

De wedstrijd lag open, beide ploegen kozen ronduit voor de aanval, met kansen aan beide zijden.

Maar rond de 43e min. was het dan eindelijk raak voor Wintam, mooie assist van Van Doorslaer naar Vandendriessche, die met een prachtschot, doelman Matthéés het kijken gaf, hij mocht zich omdraaien, de 1-0 stond op het bord, en dat was ook de ruststand.

Na de koffie was het Wintam die aan het kortste eind trok, want met nog maar 5 min. gespeeld, kreeg Wintam een terechte strafschop toegewezen, na een dubbele fout op Vandendriessche, bal op de stip, en een klein kunstje van Serrien die er vlot 2-0 van maakte.

Bij de thuisploeg wreef iedereen zich al in de handen, maar Wavria bleef erin geloven na die dubbele achterstand, want rond de 4e kwartier, stonden de bordjes al op 2-1, klein foutje in de Wintamse defensie, dat werd afgestraft door Van Dijck.

 

Halfweg de 2e helft toch wat enige sensatie op het veld, nadat Bouzarde van Wavria, nogal fel op doelman Maes afging, nadat deze de bal in 2 keer moest stoppen, scheidsrechter trok eerst geel, maar na herhaaldelijke opmerkingen naar zijn persoon, trok hij uiteindelijk rood, dus Wavria met 10 verder.

De thuisploeg reageerde dan weer op een sublieme manier, want in de 75e min. werd Matthijs die net was ingekomen, de bal op een blaadje gepresenteerd door Van Praet, deze ging recht op doel af, en maakte er op een sublieme manier 3-1 van, mooier kun je een wedstrijd niet beginnen.

Wintam weer op rozen dachten de supporters met nog een 10 tal min. te spelen, Wavria gaf zich niet gewonnen, en dat werd beloond met een zuiver kopbaldoelpunt van Van Dyck via corner 3-2.

De bezoekers zette de laatste minuten alles op alles, en daar profiteerde Wintam dan weer van, Van Praet werd via een assist mooi gelanceerd, recht op doelman Matthéés af, maar die had geen schijn van kans, en hij legde zo de eindcijfers vast 4-2.

Mooie reactie van de thuisploeg na de zwakke partij van vorige week, het zette niet alleen zijn sterke thuisprestaties nog eens lekker in de verf, het bracht ook leider Wavria zijn eerste nederlaag toe, na 7 speeldagen.

Voor groen-wit is dit alvast een dikke opsteker naar volgende week toe, want dan wordt het verwacht op het veld van St.Amands, dat Puurs versloeg op eigen veld met 0-6.

Heeft Wintam de smaak nu te pakken, het moet alleszins toch vertrouwen geven naar de toekomst, met hopelijk mooi en aantrekkelijk voetbal, want de strijd vooraan is nog niet gestreden, met 5 punten achter de leider is er nog niets verloren, maar dan moet Wintam zich blijven inzetten, en dan komt de rest wel vanzelf. (R. H.)