KSK Sint Amands


2 - 1

KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


14-10-2018
Uur: 15:00
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
304 keer gelezen


Mateloos puntenverlies.


 

Na de vlotte zege van Wintam afgelopen tegen ex leider Wavria, stond groen-wit alweer voor een nieuwe uitdaging op het veld van St. Amands.

Beide ploegen stonden op 2 punten van elkaar, met respectievelijk een 5e en 6e plaats, dus wie de boot inging, kreeg een ferme tik.

St. Amands was met zijn 6 op 6 wel schotvaardig met 9 doelpunten, maar we vertellen er ook bij, dat het zijn programma afwerkte tegen de 2 zwakste ploegen.

Wintam daarentegen haalde een 3 op 6, maar speelde wel tegen de nummers 1 en 2, en dat verdiend ook wel een pluim.

Werk maken van een eerste uitzege dat was het doel van de nieuwe coach van Wintam, want punten verliezen, is de aansluiting missen vooraan.

Toch nog even meegeven, dat Wintam hier vorig seizoen met 3-1 verloor.

Ondertussen nam de nieuwe coach van Wintam, Bart Stabel, zijn volledige verantwoordelijk, en wil hij zijn ploeg zo snel mogelijk de top 3 in loodsen.

De wedstrijd zelf kon niet slechter beginnen voor Wintam, dat al na 5 min, uitkeek naar een 1-0 achterstand, mooie opgezette aanval met als afwerker Van Hoyweghen, Wintam al vrij vlug op achterstand aangewezen.

De bezoekers hadden bijkelijk geen direct antwoord, op de aanvalsgolven van St.Amands, dat de druk bleef aanhouden, en erg gevaarlijk in de rechthoek het spel maakte.

De eerste erg gevaarlijke aanval van Wintam noteerden we pas in de 40e min. met een mooi gericht schot naar de winkelhaak door Matthijs, doch doelman Van Cleemput kon de bal nog net overtikken.

Ruststand 1-0.

Na de koffie hoopte men bij Wintam, het tij nog te kunnen keren, maar die hoop werd al gauw aan diggelen geslagen rond de 65 min. toen De Blieck een mooie assist werd voorgeschoteld door De Decker, die de bal mooi langs keeper Maes plaatste 2-0, een domper voor Wintam.

In principe was er nog niets verloren voor Wintam, met nog zo’n dikke 20 min te gaan.

Maar dan moet je wel alles geven wat in je macht zit, en dat ontbrak wel, slordige controle, en niet efficient genoeg in de afwerking, waren factoren waar Wintam het heel moeilijk mee had.

Toch scheel de zon eventjes in de ploeg, toen Vandendriessche er in de 83e min. met een mooi geplaatst afstandsschot, de aansluitingstreffer maakte 2-1.

Eventjes leek het er wel nog op dat Wintam nog iets kon forceren, maar met nog enkele minute te spelen, was die opdracht bijna onmogelijk.

Wintaù heeft spijtig genoeg zijn mooi voetbal van vorige week tegen Wavria niet kunnen herhalen, het had nochtans een gouden zaak kunnen doen, om St. Amands op 5 punten achterstand te brengen, maar het heeft niet mogen zijn.

A.s Zondag krijgen we de clash van de 10e speeldag, want dan ontvangt Wintam, gebuur KVK Hingene.

Daarna de verplaatsing naar Puursica, we moeten er vanuit gaan dat een 6 op 6 zeker haalbaar moet zijn. ( R. H. )