KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


4 - 0

VK Heindonk


04-11-2018
Uur: 14:30
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
211 keer gelezen


Thuisreputatie van Wintam is onaantastbaar.

Na de uitbundige cijfers van vorige zondag, stond er deze middag, toch wel wat steviger werk op het programma.

Nochtans heeft Wintam een mooie programma voor de boeg, met 3 opeenvolgende thuiswedstrijden.

Onze vrienden uit Heindonk komen vandaag als eerste aan de beurt op deze 12e speeldag.

Wintam kon bij winst, 6 punten uitlopen op Heindonk, beiden stonden respectievelijk op een 6e en 8e plaats, voor groen-wit dus geen optie om thuis punten te laten liggen.

Bij Wintam, stond Van Bulck weer in de basis na een weekje schorsing, De Smedt  is nog steeds uit wegens blessure.

Heindonk vertrok enigszins aanvallend het eerste halfuur, maar dit leverde geen noemenswaardige problemen op voor doelman Maes uit Wintam.

Ondanks de felle druk van de thuisploeg, hield het nog stand tot de 33e min. toen Van Doorslaer een mooie aanval opzette, daarbij de bal vlot doorschoof tot bij Vandendriessche die er met een kruisschot 1-0 van maakte.

Aanvallend deed Heindonk wel zijn uiterste best om de tegenstrever te ontwrichten, maar uiteindelijk trok Wintam aan het langste eind, en gingen beide ploegen met een 1-0 ruststand, de kleedkamers in.

De 2e periode kon alvast niet beter starten voor de thuisploeg, toen Van Doorslaer de vrij lopende Van Bulck kon bereiken, en de 2-0 stond al na 47 min. spelen op het bord.

Rustig en zonder druk controleerde Wintam vervolgens verder de wedstrijd.

Want met nog een goed halfuur te gaan, kreeg Van Doorslaer plots de bal in de voeten gespeeld, en vuurde deze af, mooi in de rechter winkelhaak, doelman Clissen mocht zich voor de 3e maal omdraaien, 3-0 en Wintam speelde van dan af in een zetel.

Ondanks deze cijfers bleef Heindonk zoeken naar dat ene goaltje, maar dat viel dan wel aan de overkant, want op de 89e min. maakte Vandendriessche er nog 4-0 van, en meteen ook zijn 2e doelpunt van deze middag.

Trouwens speelde Vandendriessche een reuze wedstrijd over de ganse lijn, de defensie van Heindonk had er ruimschoots problemen mee, waardoor  Van Loock nog een gele kaart kreeg.

Heindonk heeft alweer niet kunnen winnen, en zit met een 0 op 6 in de hoek waar de klappen vallen.

Wintam daarentegen, heeft een thuisreputatie, en is in eigen huis tot hiertoe onklopbaar.

Gaat dit Wintam zijn zegereeks verder zetten, het kan zich bewijzen in de nog 2 daaropvolgende thuiswedstrijden, met te beginnen nu zondag tegen RB Elzestraat.

Het klassement is wegens de gelijke spelen van Wavria, Hemiksem, Kontich B, Rumst en Reet helemaal door mekaar geschut.

Wintam doet een uitstekende zaak, het neemt niet alleen de 3 punten vandaag, het  klimt daarmee ook in de top 5, en nadert tot op 3 punten van leider Wavria.

Gaat dit Wintam voor de 12 op 12, het is alleszins een haalbare kaart.

A.s zondag krijgt de ploeg van coach Stabel de kans nog verder door te dringen, met hopelijk een top 3 in het achterhoofd, want de nummers 1 en 4, staan tegenover mekaar. ( R. H.)