KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


2 - 3

RB Elzestraat


11-11-2018
Uur: 14:30
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
216 keer gelezen


Puntenverlies dat later eens zwaar zou kunnen doorwegen. 

Nadat Wintam vorige zondag de nul kon houden tegen Heindonk, was vandaag de nr. 14 van het klassement op bezoek RB. Elzestraat.

De ploeg uit het Mechelse sloot afgelopen zondag zijn wedstrijd af met een forfait score tegen Puurs 5-0.

De Klein-Brabanders zitten momenteel op schema, en hoopte deze natte zondag namiddag af te sluiten, met mooi voetbal, en een prachtig resultaat, dat was trouwens de betrachting, maar het draaide spijtig genoeg volledig anders uit.

Toch zijn er wat excuses, zo kon coach Stabel, niet rekenen op maar liefst 4 à 5 basisspelers wegens kwetsuren.

Het was Elzestraat dat als eerste de neus aan het venster stak in de 13e min. toen Jacobs een afstandsschot vrij mocht afvuren vanop zo’n 25 meter richting doel, keeper Maes van Wintam verkeek zich opvallend in deze fase, waarop Elzestraat op voorsprong kwam 0-1.

Ondertussen kreeg Wintam bijna geen bal aan de grond, wel enkele fases waarin Van Praet en Ilias hun kans waagden, maar telkens stond daar doelman Haeck op de juiste plaats.

Veel mooi samenspel kregen we niet te zien in die eerste helft van de thuisploeg, weinig efficientie en spankracht, iets wat we van Wintam de laatste weken niet meer hadden gezien.

Bijna op het einde van de 1e helft, rond de 40e min. Wintam kreeg de bal onder controle, waarin Van Praet, de kans niet liet liggen om via het steunbeen de 1-1 tegen de netten de duwen.

Met een gelijkspel zijn beide ploegen dan de kleedkamers ingegaan, waarop Elzestraat zich mocht verheugen, met de hoop toch een puntje mee te pikken, wat al een succes zou zijn.

Met nog geen 10 min. gespeeld in de 2e periode, was Wintam terug op achtervolgen aangewezen, toen De Keersmaeker in een woelige partij voor het doel, zijn voet kon plaatsen, en er deftig 1-2 van maakte.

Wintam voor de 2e keer na mekaar terug op achterstand.

Elzestraat speelde nochtans ook geen mooi voetbal, maar het maakte het de thuisploeg vrij moeilijk, en dat was ook de verdienste van Jacobs, die het achteraan bij Wintam, constant het vuur aan de schenen legde.

Bij een volgende aanval een 5 tal min. later, mocht Wintam toch nog eens proeven wat mooi voetbal is, met de oprukkende Vandendriessche op rechts, hij schilderde de bal prachtig op het hoofd van Van Doorslaer, en de stand stond terug gelijk 2-2.

Elzestraat nog steeds op schema, nochtans kwam het de laatste 20 minuten regelmatig onder druk te staan.

Wintam voetbalde de kansen aan mekaar, alsof het niets was, maar de bal ging er NIET in.

Toch was Elzestraat nog één keer gevaarlijk, wat ook een doelpunt zou opleveren, want in de 75e min. mocht Jacobs, wegens slecht uitverdedigen van Wintam, alleen doorgaan op doelman Maes, deze kwam iets te laat uit zijn goal, en de 2-3 prezen op het uitslagenbord.

Met nog een kwartier te gaan, bundelde de thuisploeg nog eens alle krachten bij mekaar, kansen bij de vleet, in de laatste min. kreeg Rousseau nog van Wintam een reuzekans, maar ook deze bal ging er niet in, onverklaarbaar maar waar.

Deze 1e thuisnederlaag had nooit mogen gebeuren, Wintam had een gouden zaak kunnen doen vandaag, want wederom verloren de kopploegen punten.

Wintam had bij winst, op 1 punt komen te staan van de nieuwe leider Kontich B.

Elzestraat stond op de 13e plaats met 11 punten, Wintam had er 23, maar het heeft niet mogen zijn.

Het mag zich een weekje gaan bezinnen, want a.s. zondag is Wintam vrij, de volgende wedstrijd is wederom thuis, en dit tegen SK Heffen. (R. H,)