KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


6 - 0

FC Blaasveld


06-01-2019
Uur: 14:30
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
213 keer gelezen


Wintam stuurt Blaasveld met zware 6-0 cijfers huiswaarts.


 

In de eerste wedstrijd na de winterstop, stond er al terug een duel op het programma, waar Wintam niet al te beste herinneringen aan heeft over gehouden.

Destijds 5 augustus 2018, uitslag Blaasveld – Wintam 2-1, en meteen ook de 1e nederlaag voor de Kl.Brabanders, na amper 3 wedstrijden.

Tijd dus om revanche te nemen, Wintam sloot zijn vorige wedstrijden af met heel goede resultaten, benieuwd of het die weg kon verder zetten.

Coach Stabel, kon rekenen op bijna zijn volledig elftal, één goudhaantje ontbrak wel, Van Doorslaer die rood kreeg tegen Heffen, blijft voor 1 speeldag aan de kant, Rousseau had een lichte blessure, en speelde voor de zekerheid niet mee, in het vooruitzicht tegen Reet a.s. zondag.

Na een studieronde die ongeveer 8 min. duurde, was het na enkele mooie fases al bingo voor de thuisploeg, maar scheidrechter Corremans keurde het doelpunt af, wegens een zo gezegde duwfout.

Wintam bleef het spelbeeld hoog houden, en zette de defensie van Blaasveld constant onder druk.

Met nog een 5 tal minuutjes te gaan in de 1e helft, was het dan toch eindelijk prijs, Bilal mocht vrij doorlopen, en plaatste de bal netjes voorbij de 18 jarige doelman De Boeck 1-0, en dat was ook de ruststand.

De 2e periode startte voor de thuisploeg uitstekend, Van Praet ontfutselde de bal, gaf een geplaatste voorzet naar Bilal, die meteen zijn 2e doelpunt scoorde, en de bordjes op 2-0 bracht, er waren exact 2 minuten gespeeld.

Eigenlijk was op dat moment de wedstrijd al gespeeld, bij Blaasveld kwam er geleidelijk meer zand in de machine, zodat de defensie continu onder druk bleef te staan, wat uiteindelijk nog 4 fraaie doelpunten opleverde.

Met eerst een gepaste assist van Bilal naar Van Praet, die de bal feilloos in de netten plaatste 3-0.

In het laatste kwartier kwam het vizier van De Smedt dan weer in stelling, met 2  doelpunten uit het boekje, wat de stand op 5-0 bracht.

Om het geheel in schoonheid af te sluiten maakte de ingekomen Matthijs met nog 5 min te spelen, er nog 6-0 van.

In zijn laatste 5 wedstrijden, scoorde Wintam maat liefst 23 doelpunten, kreeg er 5 in eigen netten, en staat nu met een 13 op 15, op een 3e plaats, op 2 punten van Reet, en dat is nu net de ploeg die Wintam hier verwacht a.s. zondag.

Mooie cijfers om in te kaderen, maar dan moet het wel de 3 punten thuis houden, wat recht geeft op een 2e plaats.

Leider Wavria staat op 7 punten, maar heeft een aartsmoeilijke thuiswedstrijd af te werken zondag tegen Oxf. Hemiksem, Rumst daarentegen moet naar Heffen, dat Kontich B naar huis stuurde met 1-0.

Het wordt dus nog een spannende strijd binnen die top 7, want ook Leest telt nog mee voor de eindstrijd.

Eindscore 6-0, en met de komst van Reet zondag, wordt het weer eens spannend bovenaan ( R. H. )