KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


2 - 4

K. Reet SK


13-01-2019
Uur: 14:30
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
232 keer gelezen


Wintam krijgt deksel op de neus in de slotminuten.

Vandaag op deze 19e speeldag stond er voor zowel de thuisploeg, als Reet heel wat op het spel.

Door de goede resultaten van de voorbije wedstrijden, stond Wintam op een mooie 3e plaats, en was het genaderd tot op 2 punten van Reet, de mannen uit de Rupelstreek wisten dus heel goed wat hun te doen stond, om zo de 2e plaats veilig te stellen.

De thuisploeg startte de wedstrijd in hun sterkste opstelling, Van Doorslaer kwam terug uit schorsing, en Rousseau werd weer fit verklaard na een lichte blessure.

Bij Reet ontbrak enkel Janssens.

De wedstrijd begon al direct in het voordeel van Reet, want na nog geen 5 min, speeltijd, stond er al 0 -1 op het bord, misverstand achteraan, waar Tielemans deftig kon van profiteren, deze plaatste een gepaste assist naar Taes, die de bal mooi in het mandje legde.

Wintam even van slag, maar herpakte zich voorbarig, het kwam steeds meer in het spel voor, waardoor de defensie van Reet onder druk kwam te staan, zo kreeg Bilal halfweg in deze eerste periode de bal onder controle, plaatse deze mooi voorbij doelman Belis van Reet, maar scheidsrechter Janssens keurde het doelpunt af wegens buitenspel.

Na enkele mooie fases van Wintam, begon Reet weer de lakens uit te delen, met telkens Tielemans en Wauman Levi in de hoofdrol.

Deze laatste lag ook aan basis van het 2e doelpunt van Reet, dat in de 40e min. met 0-2 op voorsprong kwam.

Met nog een 5 tal minuten de spelen, kreeg de thuisploeg dan weer een ultieme kans tot scoren, wat uiteindelijk een mooi doelpunt opleverde door Rens Vandendriessche 1-2 en dat was ook de ruststand.

De 2e periode begon dan weer in het voordeel van de thuisploeg, snelle balwisseling, al was dat soms niet gemakkelijk omwille van het zware veld, leidde halfweg tot een heel fraai doelpunt, Bilal op snelheid vanop rechts, mooi voorzet richting doel, waar Van Praet klaar stond om de 2-2 binnen te trappen.

Wintam kreeg vleugels in dat laatste kwartier, waardoor het nog een zuivere strafschop niet kreeg, na een zware fout op Van Doorslaer.

Maar Reet begon het ergste te vrezen, na de 0-2 voorsprong, herpakte het zich, en begon aan een indrukwekkend laatste kwartier, waardoor de thuisploeg, de wet van de sterkste moest ondergaan.

Het zat natuurlijk Reet ook wel mee, alles viel in zijn plooi, wat in de laatste 5 minuten nog 2 doelpunten opleverde, met als vedette de nr. 13 Tangui Tielemans, hij beslechte de match nog, met 2 treffers van hoog niveau.

Bij Wintam geen blije gezichten, met het terugkomen naar de 2-2 was het vertrouwen gegroeid, maar Reet beet door, en dat leidde tot de overwinning.

Het doet ook een uitstekende zaak, het neemt nu 5 punten voorsprong op Wintam, en door het verlies van Wavria thuis tegen Hemiksem, nadert het op 2 punten van de leider.

Bij Wintam hebben ze dan weer een unieke kans laten liggen, het is zijn 3e plaats kwijt, maar blijft toch nog door het verlies in de top 5 staan.

Beide ploegen speelde een overtuigende wedstrijd, die werd beslecht in de laatste 5 minuten.

Er werd bij momenten aardig gecombineerd, zodat de partij nooit ging vervelen, en spannend bleef tot het einde.

Wintam sluit zijn reeks af met een 13 op 18, geen slechte cijfers, maar het er  stukken beter kunnen uit zien, mocht het vandaag de 3 punten hebben kunnen thuis houden, dit met het vooruitzicht op de volgende wedstrijd a.s. zondag op het veld van Aartselaar (R. H.)

Eindstand 2 – 4.