KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


1 - 5

FC Oxford Hemiksem


10-02-2019
Uur: 14:30
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
261 keer gelezen


Bezoekers heer en meester.

Na het doelpuntenfestival van vorige zondag, stond er vandaag wel een zwaardere opgave te wachten.

De jongens uit de Rupelstreek zijn nog steeds titelkandidaat, staan momenteel mooi op de 3e plaats, behaalde 15 op 15, scoorde 19 keer in zijn laatste 5 wedstrijden, en versloeg Wintam in de heenronde met 3-1.

Verbluffende cijfers om naar uit te kijken, en voor Wintam hoog tijd om de kanonnen op scherp te stellen, Hemiksem een veeg uit te pan te geven, en terug naar huis te sturen met lege handen, dat was de zware opdracht die het te wachten stond om alles tot een goed eind te brengen.

Toch even wat verschuivingen bij Wintam, voor éénmaal in de blauwe uitrusting, Van Bulck stond terug in de basis, doelman Maes moest forfait geven wegens een schouderblessure.

Hemiksem zette meteen na de aftrap serieuze druk op de thuisdefensie, met Leemans de nr 17, deed bij momenten Wintam op zijn grondvesten daveren, hij was het die de speelbal was in het eerste kwartier, en het doelman van Wintam het op momenten erg moeilijk maakte.

Toch moest Hemiksem wachten tot in de 25e min, toen Tadlaoul, er met een knap afstandsschot de 0-1 tegen de netten prikte.

Bij Wintam konden we in de eerste 45 min, geen enkel schot tussen de palen noteren, waardoor het ook geen aanspraak kon maken op een doelpunt.

Bij de aanvang van de 2e helft hadden we wel de indruk dat coach Stabel van Wintam, tijdens de rust zijn manschappen terecht wees van het zwakke spel, waardoor Hemiksem de baas bleef op dat middenveld.

Toch kon men bij de thuisploeg niet verhinderen dat in de 55e min, de bordjes al op 0-2 stonden, door het zwak verdedigen, en door een zwierende Leemans, die alleen mocht doorlopen, en er knap 0-2 van maakte.

Wintam gaf zich nog niet gewonnen, kwam iets meer in het spel voor, waardoor 2 min. later Van Praet , door een slechte terugspeelbal, de aansluitingstreffer maakte, waardoor het scorebord plots op 1-2 kwam te staan.

Even leek Hemiksem van slag, Wintam speelde een kwartier lang best aantrekkelijk voetbal, tot rond de 65e min, Rucquoij met een mooie volley de bal in het mandje legde, en de 1-3 was een feit.

Met nog een kwart wedstrijd te spelen op het zware veld, geraakte de brandstoftank van Wintam stillaan zo goed als leeg.

Nog een doorzettertje van Hemiksem leek in de maak, toen Tadlaoui met een helderklare assist Leemans kon bereiken, die zonder pardon zijn 34e doelpunt van het seizoen tegen de netten duwde en de stand op 1-4 bracht.

En nog leek Hemiksem niet tevreden, want in de 87e min. maakte Deirmenci er nog 1-5 van, en dat was ook de eindstand.

Serieuze afstraffing voor Wintam, dat helemaal niet bestand was tegen de felle geoliede machine van Hemiksem, die precisie en doorzicht in de duels hun handelsmerk maakten.

A.s. zondag wacht alweer een hele zware opgave, want dan gaat Wintam op bezoek bij leider Wavria (R. H.)