KSK Wavria


2 - 1

KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


17-02-2019
Uur: 15:00
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
204 keer gelezen


Wintam niet beloond voor zijn inzet.

Na de teleurstellende wedstrijd van afgelopen zondag, trok Wintam op deze 24e speeldag naar leider Wavria.

Kon Wintam zich herpakken, of kreeg het terug een afstraffing van formaat.

Nochtans verloor Wavria nog maar 2x dit seizoen, hun eerste pandoering was wel degelijk tegen de Kl. Brabanders.

Bij Wintam stond doelman Maes terug in de basis na zijn schouderblessure.

Wavria nam van bij de aanvang het initiatief in handen, en maakte het Wintam erg moeilijk door constante druk te zetten op de defensie, waardoor het na 5 min de stand kon openen.

Enige twijfeling achteraan bij Wintam, waar Van Dijck kon profiteren, doelman Maes kwam iets te laat uit zijn doel, en legde de speler neer in de rechthoek, strafschop en foutloos genomen door De Vroe, die de stand mocht openen 1-0, de wedstrijd was amper begonnen.

Halfweg de 1e helft kwam Wintam er weer goed vanaf, toen De Vroe een vrijschop tegen de paal knalde.

Ondertussen ging het bij Wintam bergaf, veel balverlies, en slechte passes, ontsierde echt het spel, Wavria maakte daar degelijk gebruik, Rabhi mooie assist naar Lardaux, die de bal net voorlangs trapte.

Ondertussen hadden Van Praet, en Van Bulck van Wintam al geel gekregen, en kon Bilal de doelman van Wavria Matthéés even onder druk zetten, maar deze tikte de bal net buiten.

Dit was ook het enige wat Wintam kon verzilveren in die 1e helft m.a.w. 45 min. die we snel konden vergeten.

Toch was het nog niet gedaan voor de thuisploeg, want net op de valreep maakte  Lardaux er nog 2-0 van.

Het kon dus alleen maar beter voor Wintam in die 2e helft, en dat werd het ook, De Smedt werd vervangen door Joos, en dat bracht al meteen al wat meer doelgevaar.

Wintam eiste onmiddellijk de bal door constant druk te zetten, het spel verliep vlot, en dat werd dan ook beloond in de 53e min toen Bilal werd gestuit in de 16 m zone, strafschop en Serrien  trapte de bal feilloos binnen 2-1.

En de wedstrijd kreeg dan ook een ander zicht, Wintam geloofde echt nog om een puntje mee te nemen, trok alle registers open, zodat zelfs de leider nog amper aan de bal kwam.

Wintam had echter geen geluk, want rond de 65e min. trof Bilal nog te paal na een hoekschop.

Kort daarna kwam Vandendriessche nog in stelling, maar zijn schot ging voorlangs.

En nog was het niet gedaan, de bal wilde er echt niet in, want Van Praet plaatste nog een mooie kopbal onderkant lat, en ook deze ging niet over de doellijn.

Eén keer was Wavria nog gevaarlijk, in de 75e min. kon Rabhi nog eens mocht  uithalen richting doel, maar doelman Maes bracht redding.

Als we de wedstrijd in zijn globaal bekijken, had Wintam zeker recht op een punt, beide ploegen namen één helft voor zich, doch de leider trok aan het langste eind, en bracht het eindsignaal de nodige opluchting.

Bij Wintam gingen de kopjes omlaag na het affluiten, een punt zat er zeker in, doch de 1e helft was niet aanzienlijk om naar te kijken, maar in die 2e periode was het echt spijtig dat de bal niet rolde, en was de 2e opeenvolgende nederlaag een feit.

Door de slappe prestaties van de afgelopen weken, staat Wintam nu op een 7e plaats, met een wedstrijd meer gespeeld.

Maar zondag krijgen we hopelijk de revanche, want dan ontvangt Wintam streekgenoot St. Amands op bezoek (R. H. )

Eindstand : 2-1