SK Heffen


6 - 1

KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


14-04-2019
Uur: 15:00
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
199 keer gelezen


Een afstraffing die kan tellen.

Wintam trok vandaag in zijn voorlaatste wedstrijd nog eens zijn stoute schoenen aan, en was het gast op het veld van SK Heffen.

Enerzijds wilde Heffen dat in zijn vorige confrontatie nog zwaar uithaalde op het veld van Puurs en met 0-8 won, zijn laatste thuiswedstrijd in schoonheid afsluiten met gunstige cijfers.

Anderzijds heeft de wedstrijd voor de thuisploeg echt niet veel belang meer, Wintam daarentegen ligt nog op de loer voor een plaats in de top 5, al heeft het zijn lot niet meer in eigen handen.

De Kl. Brabanders wilde dan ook hun 4e opeenvolgende uitwedstrijd afsluiten met een klinkende overwinning.

Het duel begon veel belovend voor Heffen dat al 8 min spelen mocht juichen dankzij een fraai doelpunt van Kerremans 1-0, een speler die zich later nog tijdens de wedstrijd in de kijker zou spelen.

Wintam probeerde wel iets te ondernemen, maar lukte daar hoegenaamd niet in.

Want 5 min. later stonden de bordjes al op 0-2, met wederom Kerremans,  hij veroverde de bal aan de linker kant, zag de doelman iets te ver uit zijn doel staan, en plaatste de bal met een lop over keeper Vanhoyweghen, die zich voor de 2e maal mocht omdraaien.

Ondertussen konden we enkel een aanval noteren van Wintam halfweg, met een eerste schot tussen de palen van Van Doorslaer, maar doelman Haiverlain, kon het schot onschadelijk maken.

Kort daarna een fase waarin scheidsrechter Gadisseur volledig in de fout ging, misverstand in de defensie van Wintam, Bouwmeester en Serrien streden om de bal, en in de 16 m ging de speler van Heffen opzettelijk neer, strafschop genomen door Kerremans, maar de doelman van Wintam nam de goede hoek, en duwde de bal in hoekschop.

Algemene opluchting bij de bezoekers, maar niet voor lang, want iets over het halfuur, weeral slordig balverlies achteraan bij Wintam, waarop Scheirs kon profiteren, en de 3-0 tegen de netten duwde.

Serieuze opdoffer voor Wintam, dan enkel nog kon tegenscoren rond de 40e min dankzij vlot samenspel Van Praet, en als afwerker Rens Vandendriessche 3-1.

Kort voor het einde kreeg de thuisploeg nog een mooie schietkans aangeboden, maar daar was de doelman van Wintam wel paraat.

Graag vermelden we ook dat de staat van het veld veel te wensen overliet, spelers konden de bal heel moeilijk onder controle houden, maar dat deed dan weer niets aan het spelbeeld van de 1e helft, waar Wintam alles behalve aantrekkelijk voetbal bracht.

Na de koffie hetzelfde spelbeeld, met nu Heremans van Heffen in de kijker, hij omzeilde bijna een heel middenveld, en kon nog scoren ook, mooi gedaan en de 4-1 was een feit.

Halfweg de 2e helft toch even nog wat sensatie van Wintam, waarbij de ingevallen Sam Van Praet geen geluk kende, hij mocht vanop zo’n 25 m afronden, maar de bal scheerde de deklat, pech voor de man, die als invaller toch nog voor gevaar zorgde, en bij momenten nog goede voorzetten kon geven ook.

Centraal lag Wintam ondermaats, niets lukte, en dat bewijzen ook de cijfers, want met nog 10 min te spelen kon Heffen nog 2x scoren, eerst met Bouwmeester 5-1, vervolgens in de allerlaatste min. Kerremans, die daarmee zijn 3e doelpunt van de dag scoorde 6-1, en een penalty miste.

Op het laatste moest Wintam nog met 10 man verder, bij een balbetwisting  blesseerde Verschueren zich nog, alle 3 de vervangingen waren toen al door gevoerd, maar uiteindelijk lag dit niet aan de oorzaak van het spelbeeld.

Wintam speelde ondermaats vandaag, niets lukte, centraal liep alles bijna zo goed als fout, zodat we ook vooraan de kansen op één hand konden tellen.

Door het verlies vandaag blijft Wintam nog op de 6e plaats staan, MAAR, ook  die plaats komt in gevaar, Rumst is genaderd tot op 1 punt, speelt zondag op Puurs, en Wintam ontvangt Kontich B, een ploeg die nog roet in te eten kan gooien om die 6e plaats (R. H.)