KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


3 - 2

KSK Sint Amands


06-10-2019
Uur: 15:00
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
445 keer gelezen


Wintam kende noch een spannend einde.

Momenteel is de competitie anderhalve maand bezig, en gaan we eerst KFC. Wintam eens onder de loep nemen, en de cijfers zijn veel belovend, kijk maar….

Met 8 speeldagen achter de rug, is het nog steeds ongeslagen, heeft het meest aantal doelpunten gescoord 45, slechts 7x moest doelman Liekens zich omdraaien, met als eindresultaat, dat Wintam alleen op kop staat met 22 punten.

Doch de komende weken worden cruciaal voor groen-wit, met eerst zaterdagavond naar Ol. Pirates, dat toch weeral won gisterenavond op het veld van Boechoutse met 1-5, en een weekje later de clash van de 10e speeldag thuis tegen Oxf. Hemiksem.

Wintam verwelkomde vandaag als kersverse leider, de jongens van KSK. St. Amands.

Een goeie middenmoot, die toch wat kreunt met wat gevestigde waarden door kwetsuren.

Toch was er wat zenuwachtigheid bij de thuisploeg,  zeker al de bezoekers een hele reeks vurige supporters meebrengen.

De thuisploeg pakte het na een korte studieronde slim aan, met al een eerste doelgevaar in de 5e min, schot Hermans, met doelman Mees op de goeie plaats.

Enkele ogenblikken later terug Wintam, Vandendriessche naar Hermans, maar  doelman Mees kon de kopbal netjes overtikken.

Wintam probeerde alles uit de kast te halen, om op voorsprong te komen, maar het draaide anders uit.

Rond het halfuur, enige twijfel achteraan bij de thuisploeg,  Niels miskeek zich op een voorzet naar Nadir, deze ging alleen op doelman Liekens af, maar had geen schijn van kans, en scoorde ook 0-1.

Wel een beetje tegen het spelbeeld in, maar Wintam bleef niet bij de pakken zitten, en pakte nog geen 5 min. later uit met de gelijkmaker, Brahim op rechts richting Van Praet, en de 1-1 was een feit.

Alles terug te herbeginnen voor beide ploegen, maar bij Wintam zien ze het blijkbaar anders, want net voor de rust, maakte Hermans er nog mooi 2-1van.

Bij de herneming viel wel op dat St. Amands trachtte met powerplay voetbal alsnog aan een doelpunt te geraken, maar dat leverde hooguit een paar bibberfases op.

Halfweg werd de druk dan toch te groot voor St. Amands, eerst met een prachtig schot van Vandendriessche, doch doelman Mees bracht redding.

Vervolgens de combinatie Bilal – Van Praet, die de 3-1 tegen de netten trapte.

Hoe de druk van de thuisploeg ook aanhield, een vierde doelpunt kwam er niet, maar wel aan de overkant, met nog 2 min. te spelen op de klok.

Het venijn van St. Amands zat hem dus helemaal in de staart van de wedstrijd.

Nadir werd bediend vanop links, wilde een voorzet geven, maar het werd een hoge bal, waarop doelman Liekens een inschattingsfout maakte, zodat de bal achter hem in het doel belande 3-2.

Toch even nog wat frustratie bij Wintam, maar meteen maakte scheidsrechter Van Moeseke er een einde aan, Wintam is in feite nooit in de problemen geraakt, maar het kende toch bijna een bitter einde.

Het gebrek aan slagkracht, blijft St. Amands parten spelen, het staat nu 12e in de stand, met na 7 speeldagen, maar 7 punten.

Wintam heeft zijn vuurproef als nieuwe leider flink doorstaan, het heeft bewezen dat de ploeg op een degelijk niveau speelt,  waarmee de tegenstander toch rekening zal moeten mee houden.

St. Amands is er dus niet in geslaagd om Wintam een stok in de wiel te steken, het had uiteindelijk niet genoeg spirit, om de thuisploeg in moeilijkheden te brengen.

Wintam kan zich opmaken als leider, voor de volgende wedstrijd die doorgaat a.s. zaterdag, want dan trekt het richting Deurne, meer bepaald naar Ol. Pirates, aftrap daar om 20.00 uur ( R. H.)

 

Supporters allemaal op post !!!!!!!!!!!!!!!!

OPGELET !!!!!!!

 

Heel wat supporters hadden wat problemen vorige zondag voor de ligging van het veld tegen Borgerhout, hieronder vinden jullie de exacte route naar OL. Pirates.

 

Parkeren kan ofwel op Parking “Oost” Rivierenhof (overzijde van de Ruggeveldlaan), ofwel langs de Ruggeveldlaan zelf.

Op zaterdagavond is er een behoorlijke kans dat jullie plaats vinden langsheen de Ruggeveldlaan , zoniet best parkeren op parking” Oost” van het Rivierenhof, gelegen schuin aan de overzijde van het complex, net voorbij het gebouw van CVO richting Deurne-Zuid.

Rivierenhof binnenrijden, parking onmiddellijk aan uw linkerzijde, op een lager niveau.

Het is dan nog een 5 tal minuutjes te voet tot aan het “Park Groot Schijn” dat schuin aan de overzijde van de Ruggeveldlaan gelegen is.