Olympic Pirates Deurne-BG B


1 - 2

KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


12-10-2019
Uur: 20:00
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
427 keer gelezen


Nipte maar verdiende overwinning van de leider.

Na de nipte doch verdiende overwinning van vorige week, stond Wintam vandaag voor een zwaardere opdracht.

Het was te gast in het prachtig domein “Park Groot Schijn” waar de confrontatie met OL. Pirates op het programma stond.

Beide ploegen zitten in een goeie flow, met Ol. Pirates dat 4 wedstrijden op rij had gewonnen.

Zou de thuisploeg de eer krijgen om Wintam zijn eerste nederlaag toe te dienen, niets is onmogelijk in het voetbal, maar het stond wel tegenover een ploeg die nog niets had verloren, en vooraan tot de beste aanvalslinie van de reeks behoren.

Het prachtige veld in kunstgras, en de nodige verlichting, was wel even wennen voor de leider.

De thuisploeg begon moedig aan de partij, en was in het eerste kwartier offensief gretiger dan Wintam.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Wintam meer in het spel voor, met halfweg de eerste helft, een geplaatst schot van Vandendriessche, waarop doelman Driesen toch enige moeite had, maar nog net kon buiten werken.

Er werd bij momenten door beide ploegen aardig gecombineerd, zodat de partij nooit ging vervelen in die eerste periode.

Toch moest doelman Driesen van Ol. Pirates zich gewonnen geven 5 min. voor tijd, toen Vandendriessche op rechts mocht doorgaan, en de bal mooi in de rechter beneden hoek in doel werkte 0-1, en dat was ook de ruststand.

Dat de thuisploeg het hierbij niet ging laten werd duidelijk in de volgende 45 min. met in het achterhoofd zeker een punt te pakken tegen de leider.

Er werd gretiger gevoetbald, wat uiteindelijk leidde tot 2 rode kaarten, elks aan één kant.

Het laatste kwartier werd dan ook gespeeld op het scherp van de snee.

Met eerst een rode kaart voor Wintam, toen Mamoudou net voor de rechthoek werd neergelegd, Braet van Wintam probeerde hem de bal te ontfutselen, maar scheidsrechter Callay zag het blijkbaar anders, en gaf daarvoor een rode kaart.

Wintam met 10 verder, en de strijd werd nog wat opgedreven.

De thuisploeg bleef maar druk uitoefenen op die sterke Wintamse verdediging, dat werd beloond rond de 80e min. Verre ingooi langs de zijlijn, doorkoppen en Djangmah bracht de stand terug in evenwicht 1-1.

Met nog een 10 tal min. te gaan, lag voor de thuisploeg alles nog open, om de overwinning binnen te halen.

Maar Wintam lag op de loer, met een sterk spelende Vandendriessche die met nog 5 min te spelen, in de rechthoek werd neergelegd door doelman Driesen, en werd beloond met een strafschop, rood voor de doelman, en ook hij, mocht op zijn beurt gaan douchen.

Probleem was bij de thuisploeg, dat er geen doelman ter beschikking was, zodat er een veldspeler het doel mocht verdedigen.

Wintam op rozen dacht men, zoals het de gewoonte is bij Wintam, geeft Serrien altijd de strafschoppen, ook deze keer, maar hoe verrassend het ook mag klinken, de doelman stopte de strafschop, hij toetste de bal terug in het veld, die bij Vandendriessche kwam, hij plaatste direct de bal mooi op het hoofd van Hermans die de 1-2 binnen kopte.

Volle vreugde bij de leider, maar wegens enkele onderbrekingen van het spel, had de thuisploeg nog recht op enkele minuten extra tijd, scheidsrechter Callay had er blijkelijk genoeg van, en blies meteen de wedstrijd af.

Het werd best een sportieve wedstrijd, bij momenten wel stevig, dat bewijst ook de 3 gele, en 2 rode kaarten.

Ol. Pirates is een goed geoliede ploeg, dat bewees het ook in zijn 4 vorige wedstrijden, waar het 12 op 12 behaalde.

Wintam heeft de overwinning zeker niet cadeau gekregen, het heeft er hard moet voor boksen, wat tenslotte werd beloond met een 3 punter.

Door deze overwinning heeft Wintam weeral bewezen, dat het toch tot de titelkandidaat behoort, het speelde vlot, aantrekkelijk en aanvallend voetbal.

Coach Stabel was dan ook erg tevreden van zijn spelers, en hoopt dit door te trekken naar de volgende wedstrijd zondag thuis tegen Oxf. Hemiksem, ook een ploeg die zal meedoen voor de tittel (R. H.)