K. Boechoutse VV.


5 - 2

KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


26-10-2019
Uur: 19:30
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
513 keer gelezen


Boechoutse duwt leider Wintam terug met beide voetjes op de grond.

 

Vorige speeldag werd niet alleen superieur afgesloten met een klinkende overwinning, het nam ook een grotere afstand tegenover de concurrentie .

Eigenlijk heeft Wintam tot hiertoe nog niet al te veel tegenstand gekend, het beschikt over de sterkste offensieve ploeg, de cijfers liegen er niet om, en op één na heeft het ook de beste verdediging van de reeks.

Wat moet een coach van zo een ploeg nog meer hebben.

Op deze zaterdagavond moest de leider uitrukken naar het veld van K. Boechoutse VV.

Een ploeg die in de linker kolom staat in het klassement, doch zijn drie laatste wedstrijd had verloren, en vorige week een vrije dag had.

Genoeg tijd voor de thuisploeg, om de koppen bij mekaar te steken, en de leider proberen het vuur aan de schenen te leggen, en indien de mogelijkheid erin zat, hun eerste nederlaag toe te dienen, wat tenslotte ook lukte.

Toch was het Wintam dat voor het eerste doelgevaar zorgde en kon scoren ook, want na 13 min. spelen stond er al 0-1 op het bord, gepaste assist vanuit de 2e lijn van De Bleser naar Brahim, die doelman Sahli geen schijn van kans liet 0-1.

De thuisploeg toch even wakker geschut, dat resulteerde halfweg de 1e periode, in de gelijkmaker door Ceulemans 1-1.

Toch even wat twijfels bij Wintam, de thuisploeg voelde dat er meer in zat, en ging er met volle teugen tegenaan.

Bij Boechoutse leek later ook alles mee te zitten, want in de 2e kwartier kreeg Nyzon de bal onder controle, vuurde deze af richting doel, maar via een Wintams been werd het 2-1.

Bij de leider begon men te twijfelen achteraan, het kwam steeds meer onder hoge druk te staan, dat uiteindelijk nog voor het einde van de 1e helft werd beloond met een doelpunt van Ceulemans, zijn 2e al en 3-1.

De herneming bracht dan weer wat goeie moed in het spelbeeld van Wintam, want in de 51e min. plukte Hermans een mooie bal uit de lucht, controleerde deze op een prachtige manier, en vlamde de 3-2 voorbij doelman Sahli.

Wintam bleef erin geloven, en probeerde zeker nog een gelijkspel in de wacht te spelen, dat was bijna zo, want in de 65e min. miste Borremans een open kopbalkans om er 3-3 van te maken.

Wat niet lukt aan de ene kant, lukte nu wel aan de overzijde, bij een balcontrole van Borremans schuift deze onderuit, Ceulemans van Boechoutse er als de kippen bij, en 4-2.

Met nog een 10 tal min te spelen, werd het dus heel moeilijk, het vertrouwen krijgt dan ook een flinke deuk, waardoor de thuisploeg nog eens kon scoren.

Vrijschop Champagne, dat eigenlijk als voorzet bedoeld was, niemand raakt de bal, doelman Liekens verrast, en bij deze was hij voor de 5e keer geklopt 5-2.

De thuisploeg was dit maal NIET uit zijn lood te slaan, al speelde Wintam op sommige momenten toch niet onaardig.

Voor Wintam is het zijn 1e nederlaag van het seizoen, Boechoutse heeft er een mooie partij van gemaakt, want het scoorde voor het eerst 5 doelpunten in eigen huis.

Voor Wintam is het een zure zaterdagavond geweest, met ook nog 2 gele kaarten, voor De Voeght en Aouriagel, bij Boechoutse kreeg Rottiers dan ook nog een kaartje te verwerken.

Wintam weet nu wat verliezen is, Boechoutse daarentegen heeft bij deze bewezen, dat er ook met hen in de toekomst, nog zal rekening mee moeten gehouden worden, aldus een tevreden coach Houbrechts.

Komende speeldag heeft de leider een dagje rust, de week daarna op 10 nov. speelt het thuis in de derby tegen KVK. Hingene (R. H.)

 

SUPPORTERS alleen op post !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AFTRAP  OM  14.30 uur