K Ternesse VV B


2 - 10

KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


01-12-2019
Uur: 15:00
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
318 keer gelezen


Ternesse maatje te klein voor sterke Klein Brabanders.

Vandaag stond op deze 15e speeldag, de confrontatie tussen de nummers 1 en 17 op de agenda.

Wintam werd als leider verwacht in het sportcentrum “ Wieleke “ te Wommelgem, met als tegenstrever Ternesse  VV.

Zou Wintam wederom zijn kanonnen op scherp kunnen stellen, we zijn het ondertussen al gewoon, of kon de thuisploeg iets inbrengen tegen de leider, feit was dat Ternesse, zich toch niet zomaar zou laten afslachten.

Wederom moest er gevoetbald worden op kunstgras, iets waar de thuisploeg toch al iets meer ervaring mee heeft als Wintam.

De wedstrijd zelf begon vrij heftig, in normale omstandigheden begint de thuisploeg altijd met een sterk begin, maar het was deze keer Wintam dat er snel met de grove borstel vandoor ging, wat zich al kenmerkte in de 7e min. toen Van Praet de stand opende, en de 0-1 op het scorebord bracht.

De thuisploeg reageerde moeizaam, en van daaruit kon Wintam verder bouwen, aan een reeks doelpunten, met maar liefst 9 stuks, allemaal pracht exemplaren om in te kaderen.

Ondanks de thuisploeg hun uiterste best deed, was het niet opgewassen tegen het krachtig aanvalsspel van Wintam.

Daardoor duurde het niet lang, want met nog maar een klein kwartier gespeeld op de klok, was het al meteen raak, hoekschop Van Doorslaer prachtig gegeven, Hermans op de goeie plek en 0-2.

Vijf minuten later klonk de bel wederom, met ditmaal Van Praet als afwerker en de bordjes op 0-3 bracht.

Vervolgens kreeg Wintam kansen bij de vleet, allemaal mooi op een schoteltje gepresenteerd, ofwel was de afwerking ondermaats, anderzijds stond daar ook nog een prima doelman Vanthournout zijn doel met man en macht te verdedigen.

Ondertussen kwam de thuisploeg toch nog even aan de bak, met Chourak die met een perfecte trap de deklat nog raakte.

De druk bleef maar aanhouden, Bilal rukte op vanop links, mooi doorsteekpas naar Hermans 0-4, wat ook de ruststand was.

Amper 5 minuten na de aftrap van de 2e periode werd De Smedt bediend, voetje ertegen en 0-5.

Tussendoor lukte het de thuisploeg om tegen te scoren, met Macri als afwerker 1-5.

Ondertussen werd ook de verlichting van het prachtig terrein aangestoken, want de wedstrijd werd pas gestart om 15.00 uur.

Met nog een klein half uurtje te gaan, kregen we nog 6 doelpunten.

Eerst met een strafschop voor Wintam, na een fout in de 16 m door Claes, bal op de stip, en wie anders dan Serrien maakte er mooi 1-6 van.

Vervolgens kregen we nog 3 doelpunten op 5 min. tijd, afstandsschot door Van Praet vanop zo’n 25 meter en 1-7.

Eén minuutje later, Cleymans die mooi de verdediging van Ternesse uit verband gespeeld, pas naar Bilal die eindelijk na zoveel pogingen kon scoren en er 1-8 van maakte.

Ondertussen bracht trainer Stabel van Wintam zijn 3 bankzitters nog in stelling, wat toch nog wat voor vuur zorgde.

In het laatste kwartier kwam Van Doorslaer aan zet met een vrijschop vanop links, prachtige zwaai naar doel, en rechtstreeks binnen 1-9.

Ternesse kreeg ook nog een mooie kans aangeboden, met Verstraeten die vrij kon doorlopen van op links, maar zijn schot belande juist naast de paal.

Wie anders dan de naam Brahim van Wintam, mocht natuurlijk niet op de schutterslijst ontbreken, kreeg de bal in de voet geschoven, ging recht op doel af, omzeilde zuiver doelman Vanthourhout, en prikte de 1-10 tegen de netten.

In de laatste minuut, Ternesse met een laatste aanval, beetje onoplettend achteraan, waarop Macri foutief werd gestopt door doelman Maes, bal op de stip, en Vertsraeten legde de eindstand vast 2-10.

Coach Jansen van Ternesse, had achteraf spijt dat hij weinig of niets in te brengen had tegen de leider, we wisten wel dat het moeilijk zou worden, maar zulke afslachting hadden we uiteraard niet verwacht, zodat we nog steeds op zoek moeten gaan, om daar onderaan weg te geraken van die laatste plaats, waar we enkel nog met KVK. Hingene, en Tub. Borgerhout in duel kunnen gaan, want de kloof met Antwerpen Noord bedraagt nu al 10 punten.

Als je al thuisploeg met de rust geconfronteerd wordt met een 0-4 achterstand tegen de leider, dan besef je maar al te goed dat het pompen of verzuipen is, tegen een ploeg die de beste verdediging, en aanvalskwaliteiten heeft van deze reeks.

Ternesse heeft vandaag gedaan wat in hun mogelijkheden lag, mogen we niet vergeten, dat een meerderheid van de ploeg maar 17-18 en 19 jaar oud zijn, nog heel ervaring moeten opdoen, en dat hebben ze alleszins gedaan tegen de leider.

We hopen alleszins op een betere 2e ronde, en we gaan er alles aan doen, om die rode lantaarn door te geven naar één van de 2 ploegen die net boven ons staan, aldus een bewogen trainer  Jansen van Ternesse , die achteraf al zijn spelers proficiat wenste voor hun inzet.

Uiteraard zijn alle ogen nu gericht op de wedstrijd van a.s. zondag, dan krijgt leider Wintam de nr. 3 op bezoek, een uiterst zeer belangrijke confrontatie met gericht op het verder verloop van de competitie.

Lippelo kwam vandaag thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Boechoutse VV. wat de ploeg nu al op 7 punten achterstand brengt.

Sluit Wintam als leider a.s. zondag de wedstrijd af met een 3 punter, waardoor Lippelo dan op 10 punten word geslagen, dan zal het zeer moeilijk worden voor Lippelo om nog aan te sluiten, vervolgens komt Oxf. Hemiksem dan in het vizier, een ploeg die zeker nog in running is voor die eerste plaats, met maar amper 3 punten achterstand. (R. H,)