KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


3 - 2

VVH Lippelo


08-12-2019
Uur: 14:30
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
309 keer gelezen


Spanning en spektakel tot de laatse minuut.

Dat leider Wintam was voorbereid om Lippelo te ontvangen op deze laatste speeldag van de heenronde, was vrij duidelijk.

Bij Lippelo dat momenteel in een klein dipje zit, bewijzen de cijfers, uit zijn laatste 4 wedstrijden, behaalde het maar 4 punten, kwam ook maar 4 x tot scoren, wat de achterstand op 7 punten bracht, tegenover Wintam.

Wat het wel kan voorleggen, dat de ploeg van trainer Capiau nog steeds NIET heeft verloren, en de beste verdediging heeft van de reeks.

De huidige nr. 3 was dus gefocust, om in de mindere periode waar het nu vertoeft, een einde te maken door vandaag een 3 punter te pakken, en leider Wintam zijn eerste thuisnederlaag toe te dienen.

Het begin van de wedstrijd, kon niet beter beginnen voor de thuisploeg, toen Borreman zijn ploeg al na 3 min. op voorsprong bracht 1-0.

Lippelo bleef niet bij de pakken zitten, met een middenveld, en een aanvalslinie van hoge waarde onder impuls van Van Wezer, maakte het, dat de defensie van Wintam onder constante druk kwam te staan.

We hadden hier vandaag te doen, met 2 ploegen van een hoge spektakelwaarde, waarin ook de doelmannen, een zeer uitverkoren rol hebben gespeeld.

Halfweg de 1e periode kregen we weer zo een staaltje van mooi voetbal, toen Hermans van Wintam met een afstandsschot de paal trof.

Op het half uur kwam dan toch de gerechtigheid voor Lippelo, met Mahayri in de hoofdrol, die na wat gepruts achteraan bij Wintam, de gelijkmaker tegen de netten duwde 1-1, op basis van het spel zeker verdiend.

Met nog een kleine 10 min. te spelen, kreeg Wintam de kans om op voorsprong te komen, Ilias met een geplaatst schot naar doel, maar ook daar wee stond doelman Mannaert op de goede plaats, en tikte de bal buiten, 1-1 en koffie geblazen.

Ook na rust kregen we hetzelfde spelbeeld, 2 ploegen die er echt voor wilde gaan, en bijna niets lieten liggen.

We waren nog maar net bezig, en Lippelo nam het initiatief, na een fout van een speler van Wintam, mocht De Bruyn vanop zo’n 25 m een schot afvuren, perfect geplaatst in de kruising, maar doelman Liekens redde spectaculair.

Het spelbeeld van beide ploegen lag vrij hoog, doch goed halfweg kreeg Wintam een vrijschop toe gewezen, na een fout op de speler van de thuisploeg, zoals in het verleden nam Bart Van Doorslaer zijn verantwoordelijk op, en vuurde de bal af naar de linker winkelhaak, waar de doelman, alleen maar eens kon naar kijken, 2-1 en de leider terug op voorsprong.

Lang duurde het niet, voor Wintam er nog eentje bij deed, want met nog een kwartier te spelen, ontfutselde Vandendriessche de bal in de achterhoede van Lippelo, rende alleen door, gaf een geplaatste pas naar het hoofd van Bilal, die mooi binnen kopte, en 3-1.

Ondanks de 2 tegendoelpunten die Lippelo incasseerde in 5 minuten tijd, was er niet de minste intentie dan de ploeg zich al gewonnen gaf, en dat werd dan ook beloond met nog een dikke 5 min te gaan.

Wintam maakte net buiten de rechthoek, een fout op een speler van Lippelo, Tirez achter de bal, en met een mooie inswinger maakte hij er 3-2 van.

Bij de bezoekers was er ineens terug licht in de tunnel, zodat de trainer al zijn manschappen naar voor stuurde, om alzo nog een gelijkmaker af te dwingen, die er spijtig genoeg voor hen niet kwam.

Doordat Lippelo alles of niets speelde, kreeg Brahim van Wintam op rechts nog enkele mooie kansen, doch hij stuitte nogmaals op een zeer attente doelman Mannaert.

De laatste minuten was het echter nagelbijten, zowel voor de spelers als de supporters van de thuisploeg, in de laatste minuut kreeg Lippelo nog een hoekschop toegewezen, zelfs de doelman kwam de ploeg nog versterking brengen, uiteindelijk maakte de scheidsrechter er een einde aan.

Spanning ten top, dat uiteindelijk werd beslecht in het voordeel van de thuisploeg, al was scheidsrechter Van Goubergen daar ook een onderdeel van, die toch al dan niet, op bepaalde momenten onjuiste beslissingen nam.

Voor Lippelo is de uitslag van vandaag wel een teken aan de wand, met een beoordeling van 4 op 15, is er degelijk nog heel wat werk aan de winkel in de terugronde, met nu 10 punten achterstand op Wintam.

Een “ referentiematch” gaan we het nog niet noemen, maar het geeft wel aan, dat Wintam de titelkandidaat is bij uitstek, het speelde onlangs nog de nr. 2 Hemiksem naar een huis met een 4-2 nederlaag, vandaag was Lippelo aan de beurt, dat de suptob vervolledigd, maar moet opletten voor St. Amands, dat tot op 3 punten is genaderd.

Wat ons de toekomst gaat brengen is nog koffiedik kijken, wat we wel weten is dat Lippelo een goed draaiende ploeg is, misschien een beetje ongelukkig de laatste weken, maar het vandaag toch heel boeiend en spannend heeft gemaakt.

Volgende zondag, krijgen we de laatste wedstrijd van het kalenderjaar, en dat tegen een toch niet onaardige tegenstander Puursica Puurs, dat momenteel toch op een mooie 8e plaats staat met 27 punten, Wintam heeft er nu 43 (R.H.)