KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


10 - 0

KSC Maccabi


12-01-2020
Uur: 14:30
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
465 keer gelezen


Leider Wintam brengt zware mokerslag toe in de 2e helft met 9 doelpunten.

Gaat leider Wintam een copy kunnen voorleggen, van hetgeen ze in de heenronde hebben verwezenlijkt ?

Feit is wel, dat ze na de korte winterstop, en de wedstrijd van afgelopen zondag te Mortsel hebben bewezen, dat er nog steeds niet de minste sleet zit in het offensief gedrag van de ploeg.

Ondanks de 3 tegendoelpunten die het moest incasseren, kon Wintam uitlopen tot op 5 punten van Oxf. Hemiksem.

Vandaag kreeg het op deze 3e speeldag van de terugronde het bezoek van Maccabi, momenteel 13e in de stand.

De ploeg van trainer Immens zit momenteel in een dipje, want in zijn laatste 5 wedstrijden, behaalde het amper 4 punten, en kon het maar 3 keer scoren.

Voor Wintam was het vandaag ook wel een speciale dag in het bestaan van de club, want nog NOOIT kon de club zoveel doelpunten scoren, in een zelfde periode 99 stuks, wie zou de eer krijgen om het 100e doelpunt achter zijn naam te schrijven ?

Dat er onmiddellijk werk zou gemaakt worden naar dat miraculeus doelpunt,  was al vrij duidelijk in de 2e min, toen Hermans zich door de defensie van Maccabi kon worstelen, en de stand mocht openen 1-0.

Na amper een kwartier spelen kon Bilal de stand verdubbelen, maar hij miste een ongeziene kans.

Maccabi gaf zich zo maar niet gewonnen, want halfweg de 1e periode haalde Cohen zwaar uit met een knaller van formaat, maar zijn schot ging net naast.

Voetballend was Maccabi zeker niet ondermaats, maar in de zone van de waarheid ging het meestal fout.

Even voor het einde van de 1e helft, kon Mugami door een dekkingsfout bij Wintam, alleen op doelman Liekens afgaan, maar de goed gevolgde keeper onderschepte de bal net op tijd, en weg was de kans, zodat we met een 1-0 de rust zijn ingegaan.

Na de koffie kregen we een gans ander spektakel op de mat, met maar liefst 9 doelpunten.

Sommige supporters bleken zelfs het 2e en 3e doelpunt niet gezien te hebben, want Wintam scoorde in de 47e en 49e min, eerst Brahim die via Van Praet, de 2-0 op het bord bracht, kort daarna was het Hermans, die de 3-0 tegen de netten prikte.

Nog geen 5 min. later kreeg Bilal de bal in de voet geschoven en 4-0.

Voor de forfaitcijfers moesten we nog eventjes wachten, Hermans gans alleen voor doel, bij Maccabi  riepen ze buitenspel, maar scheidsrechter Driesen liet doorspelen en doelman Van Praet mocht zich voor de 5e maal omdraaien 5-0.

Bij Maccabi bleek de tank stilaan leeg te lopen, alles ging plotseling mis, en toen Braet in de 65e min. via een verdediger er 6-0 van maakte, ging het licht helemaal uit.

Met nog een kwartier te gaan, kon De Smedt vanop rechts de bal bemachtigen, plaatste deze mooi op het hoofd van Van Praet, en het nummertje 7 kwam te voorschijn op het scorebord.

Het volgende doelpunt kwam dan weer achter de naam van Bilal, die met een vluchtschot de 8-0 kon vast leggen.

Met nog 10 min. te spelen kon de thuisploeg nog 2x juichen, eerst haalde Hermans nog eens krachtig uit 9-0, en enkele minuten later mocht hij het nog eens overdoen 10-0, en lagen de eindcijfers vast.

Maccabi voetbalde te weinig kansen bij mekaar om doelman Liekens echt in de verlegenheid te brengen, zodat hij voor de 2e maal dat ze tegen mekaar speelde, de nul kon houden.

De leider heeft er vandaag wederom een spektakelwedstrijd van gemaakt na de 0-8 in de heenronde, deed de leider er nog eens tien bij.

Groen-Wit heeft er nu in totaal tegen Maccabi 18 binnen getrapt, en geen enkel binnen gekregen, prestigieuze cijfers die bewijzen, dat het zowel offensief, als defensief, op een heel hoog niveau bezig is.

OPGELET  !!!!!!! Volgende wedstrijd, en dan zijn we al aan de 20e speeldag, is nu zaterdagavond om 19.30 uur.

Dan trekt de leider richting Antwerpen, waar het te gast is op het terrein van RVC. Hoboken, waar eveneens op kunstgras wordt gespeeld. (R. H.)