RVC Hoboken B


1 - 1

KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


18-01-2020
Uur: 19:30
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
359 keer gelezen


Leider verliest kostelijke punten in de slotseconden.

Terwijl RVC. Hoboken A in de 1e Prov. zijn programma afwerkt op het veld van leider Lille, moest RVC. Hoboken B toeval of niet, het thuis opnemen tegen de leider van 4e Prov. B Wintam.

De ploeg beschikt over een prachtig uitgestrekt stadion, en zoals de traditie het wil voor de Antwerpse ploegen, een veld in kunstgras.

Alhoewel de heenwedstrijd op een 8-1 is geëindigd, en Hoboken in zijn laatste 5 confrontaties slechts 4 punten heeft samen gesprokkeld, blijft het voor de bezoekers toch uitkijken voor een misstap.

De wedstrijd werd zaterdag 19.30 uur op gang geblazen onder de vakkundige leiding van scheidsrechter Janssens.

Meteen na de aftrap werd het al snel duidelijk dat de thuisploeg zich niet wilde laten afslachten, en op zoek ging naar het openingsdoelpunt.

Bij Wintam was het meteen alle hens aan dek, en kreeg het al na 7 min. spelen af te rekenen met een kwetsuur van Serrien, die ongelukkig ten val kwam, naar de kant moest, en werd vervangen door Binder.

Hoboken trok hard van leer, liet zich niet doen, snel op de bal, en de druk hoog houden, dat was de opgelegde tactiek van trainer Westerlinck.

Wintam had het er moeilijk mee, maar kon toch de stand openen na 10 min. toen Brahim zich kon vrij spelen, en vanop rechts buitenkant voet, de bal mooi in het mandje legde van doelman Achbari 0-1.

Hoboken leek zeker niet geschrokken na dat vroege doelpunt, want meteen op het kwartier ramde Dahmany de bal scheerlinks over doel.

Wintam even wakker geschut, want goed halfweg de 1e helft kreeg het twee uit gespeelde kansen om de stand te verdubbelen.

Brahim schotelde de bal gepast bij Vandendriessche, die vrij stond, maar hij besloot rakelings over.

En het was nog niet gedaan, nog geen 5 min. later kreeg Borreman de kans van zijn leven, op voorbereidend werk van Brahim, kwam alleen voor doel, maar besloot de bal ver over het doel te trappen, onbegrijpelijk, maar dat is nu eenmaal voetbal.

Ook de thuisploeg kwam er nog geregeld uit, en was op zoek naar de gelijkmaker, waardoor de defensie van Wintam constant onder druk stond, doch had het geluk dat Hoboken het doel niet wist staan.

Wintam had het zich waarschijnlijk anders voor gesteld, dat wel met een 0-1 de rust is in gegaan, doch dit keer te maken had met een zeer gemotiveerde tegenstander.

Meteen na de koffie, profileerde Hoboken zich als een goed geoliede ploeg, speelde kort op de man, waardoor de defensie van Wintam, niet de tijd kreeg om te organiseren, zodat Binder ongepast de bal in de voeten schoof van Achbari, maar gelukkig voor Wintam net naast trapte.

Wintam kreeg het moeilijk, want kort daarna kreeg Dahmany een reuzekans aangeboden, maar doelman Liekens stond op de goeie plaats.

Het werd niet warm, maar heet onder de voeten van Wintam, want Hoboken aasde op de gelijkmaker, dat was nu vrij duidelijk, en die kwam er dan uiteindelijk in de 90e min.

Hoboken kreeg een hoekschop toe gewezen in het slot van de partij, alles naar voor bij de thuisploeg, de bal kwam mooi op het hoofd van Fremau, die zuiver binnen kopte 1-1.

Bij de thuisploeg euforie, bij de leider de kopjes naar beneden.

Voor Hoboken is deze uitslag niet zo belangrijk wat de stand betreft, MAAR het heeft wel laten zien, dat het zowel leider Wintam, als de nr.2 Oxf. Hemiksem een paar weken geleden, een ferme hak heeft kunnen zetten, waardoor we kunnen zeggen, dat die 11e plaats waar het momenteel staat, ongegrond is.

Als we de kansen op een rij zetten, had Wintam hier zeker de drie punten naar huis moeten nemen, maar als je de kansen laat liggen, dan krijg je achteraf ook wel de rekening gepresenteerd, zo gaat dat in het voetbal.

Uiteraard geen al te grote paniek bij de leider, akkoord, het heeft 2 punten moeten prijs geven, maar bezit nog altijd 3 punten voorsprong op Oxf. Hemiksem, dat won op het veld van Wilrijk-Jas met 2-4.

RVC. Hoboken mag fier zijn met deze uitslag, en we mogen toch besluiten, dat deze ploeg zeker een top 5 waard is.

Aanstaande zondag krijgt Wintam het bezoek van SV. Aartselaar, een ploeg die momenteel in de rechtse kolom staat van het klassement, en waar een laatste keer wordt afgetrapt om 14.30 uur.

De volgende wedstrijden, en dan zijn we al 2 februari, starten terug om 15.00 uur. ( R. H.)